FEYENOORD

Afstraffing voor Feyenoord in eerste oefenduel (0-7)

Walemark in actie tegen FC Kopenhagen
Walemark in actie tegen FC Kopenhagen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Uitslagen in de voorbereidingen zijn niet het allerbelangrijkste, maar het is niet bepaald prettig als je op eigen veld voor schut wordt gezet. Het overkwam Feyenoord in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De Rotterdammers verloren kansloos met liefst 7-0 van FC Kopenhagen.
Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd, geplaatst door FC Kopenhagen. Feyenoord heeft zelf nog geen samenvatting van de oefenwedstrijd gepubliceerd. Tekst gaat verder onder de video.
Feyenoord begon de oefenwedstrijd tegen de Deense kampioen zonder de internationals. Zij sluiten maandag bij de groep aan. Trainer Arne Slot stuurde twee verschillende elftallen het veld op. Met onder andere Justin Bijlow en Jens Toornstra begon Feyenoord in het nieuwe thuistenue aan de aftrap.
Bij FC Kopenhagen was er een basisplaats voor oud-Feyenoorder Kevin Diks. Een andere bekende naam op het veld was die van voormalig Ajacied Nicolai Boilesen, die de aanvoerdersband droeg.
De opstelling van FC Kopenhagen
De opstelling van FC Kopenhagen © FC Kopenhagen
Feyenoord begon zwak aan het duel. Al binnen 5 minuten verschalkte Victor Kristiansen doelman Justin Bijlow: 0-1. Tien minuten was er een spaarzame kans voor Danilo, maar de Braziliaan mikte op de buitenkant van de paal.
Kopenhagen ging beter met de kansen om, waarbij het ook blij vlagen werd geholpen door een schutterende Rotterdamse verdediging. Na een uitdraaide voorzet mocht de de Georgiër Davit Khocholava vogelvrij de voorsprong verdubbelen. Voor de Denen was het de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Eerder deze week verloor Kopenhagen nog met 2-0 van Silkeborg.

Individuele blunders

Feyenoord had moeite om onder de hoge druk van Kopenhagen uit te voetballen. Een blunder van Antoni Milambo leidde zelfs de 3-0 in. De jonge middenvelder leed knullig balverlies, waarna Hakon Arnar Haraldsson er 3-0 van maakte na ruim een half uur spelen. De middag werd nog pijnlijker toen Kevin Diks in de 42e minuut vogelvrij op Bijlow mocht aflopen en de 4-0 binnenschoof.
Ook Jorrit Hendrix ging dramatisch in de fout. De pas 16-jarige Zweed Roony Bardghji onderschepte de bal van hem, liep het strafschopgebied in, speelde een aantal verdedigers uit en schoot vlak voor rust de 5-0 binnen. Een enigszins gênante vertoning van Feyenoord, met de aantekening dat het incompleet speelde en dat het de rest van het seizoen alleen nog maar beter kan gaan.
Na rust stuurde Arne Slot een compleet nieuw elftal het veld in. Nieuweling Mohamed Taabouni maakte zijn debuut voor Feyenoord.
De eerste grote kans van de tweede helft was voor het jonge Feyenoord, maar jeugdspeler Nesto Groen kreeg de bal niet langs de doelman van Kopenhagen. Hoewel Feyenoord aardig uit de kleedkamer kwam, kreeg het al snel de deksel op de neus. Na 50 minuten spelen leidde Feyenoord op de helft van Kopenhagen balverlies. De restverdediging stond niet goed en kinderlijk eenvoudig liepen de Denen richting het doel van Thijs Jansen. Haraldsson legde af op Böving en de Deense jeugdinternational tekende voor de 6-0.
Het pijnlijke slotakkoord was voor Isak Bergmann Johannesson. Na zijn 7-0 nam Kopenhagen wat gas terug en creëerde Feyenoord geen grote uitgespeelde kansen meer. Maandag gaat de ploeg op trainingskamp naar Oostenrijk. Dan zullen ook de internationals aansluiten. Rijnmond is er uiteraard bij, ook bij de volgende oefenwedstrijd. Zaterdag speelt Feyenoord tegen Red Bull Salzburg.