EXCELSIOR

Sparta, Excelsior en FC Dordrecht winnen overtuigend

Jason Lokilo namens Sparta in actie tegen het Gouds Sterrenteam
Jason Lokilo namens Sparta in actie tegen het Gouds Sterrenteam © Orange Pictures / Hans van der Valk
Sparta, Excelsior en FC Dordrecht hebben zaterdag hun oefenwedstrijden overtuigend gewonnen. De Kasteelclub versloeg het Gouds Sterrenteam (0-9), de Kralingers hadden geen kind aan SV Slikkerveer (2-10), terwijl Dordt won van KV Kortrijk (4-2).
In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ging Sparta op bezoek bij het Gouds Sterrenteam. In de basisploeg maakten liefst drie nieuwelingen hun debuut: doelman Nick Olij, verdediger Omar Rekik en aanvaller Jason Lokilo.
Van Crooij en Lokilo waren in Gouda de gevaarlijkste Spartanen. Het tweetal wist elkaar makkelijk te vinden en na een kwartier opende Van Crooij de score. Na schoten van de verdediger Dirk Abels en Jeremy van Mullem trof de poging van linksback Aaron Meijers wel doel: 0-2.
Na een half uur was er een kolderieke situatie. Mario Engels gaf voor op Arno Verschueren. De Belg wordt naar beneden getrokken, maar de bal gaat via hem alsnog het doel in: 0-3.
Reda Kharcouch is terug van FC Emmen en feliciteert Aaron Meijers met zijn 2-0
Reda Kharcouch is terug van FC Emmen en feliciteert Aaron Meijers met zijn 2-0 © Orange Pictures / Hans van der Valk
In de tweede helft een compleet ander Sparta. Kort na rust vond Dylan van Wageningen zijn ploeggenoot Achraf Madi en leidde Sparta met 4-0. Een kwartier later maakte Madi zijn tweede, na een voorzet van Mo Tahiri. Een kwartier voor tijd was het nu Tahiri zelf met de goal, ditmaal was Gaultier Overman de aangever: 0-6.
De zevende goal kwam voort uit een kopbal van Lorenzo van Kleef. Voorafgaand aan het achtste doelpunt werd er gelachen. Scheidsrechter Kevin Blom kreeg hulp van fotografe Carla Vos. Uit haar beeld bleek dat een Goudse overtreding binnen het strafschopgebied werd gemaakt; Patrick Brouwer met de 0-8.
Vijf minuten voor tijd mocht Tahiri zijn tweede maken, na weer een assist van Gaultier. Sparta zette aan voor de tiende, maar zo ver kwam het niet. Woensdag is de tweede oefenwedstrijd, om 19 uur bij de amateurs van Steeds Hoger.

Tien goals voor Excelsior

Excelsior is pas sinds woensdag in training en had er bewust voor gekozen om te oefenen tegen het bescheiden SV Slikkerveer, dat uitkomt in de tweede klasse. Trainer Marinus Dijkhuizen zette niet zijn sterkst mogelijk opstelling aan de aftrap.
Verrassend genoeg was het eerste doelpunt van de wedstrijd voor de amateurs uit Ridderkerk. Bas Mulder verraste met een fraaie lob de pas 18-jarige doelman Pascal Kuiper. Raphael Eyongo maakte in de 22e minuut het eerste doelpunt van het seizoen voor Excelsior: 1-1.
Na een korte drinkpauze op het warme Reyerpark was het Brent Vugts die met een hard schot zorgde voor de Kralingse voorsprong. Vlak voor rust maakte Eyongo zijn tweede van de middag, waarmee hij de ruststand bepaalde op 1-3. In de tweede helft stuurde Dijkhuizen een nieuw elftal het veld op.
In het eerste kwartier na rust scoorde Excelsior drie keer. Eerst was het de beurt aan Kenzo Goudmijn, gevolgd door Couhaib Driouech, waarna Goudmijn op een fraaie manier voor de 6-1 voorsprong zorgde. Toch waren er kort daarna minder blije gezichten, toen Sem Seifi scoorde namens Slikkerveer.
Na een gemiste strafschop van Driouech zorgde Nathan Tjoe-A-On alsnog voor de zevende goal namens Excelsior. In de 81e en 87e minuut maakte Goudmijn zijn derde en vierde doelpunt in het nieuwe witte shirt van Excelsior, waarna Eyongo de eindstand op 2-10 bepaalde. Dinsdag is de volgende oefenwedstrijd van Excelsior. Om 19 uur wordt er afgetrapt bij vv Lyra in De Lier.

FC Dordrecht wint van Kortrijk

FC Dordrecht blijft ongeslagen in de oefencampagne. Nadat er woensdag nog werd gewonnen van Jong Antwerp werd zaterdag de volgende Belgische tegenstander verslagen. KV Kortrijk ging in het stadion van FC Dordrecht met 4-2 onderuit.
De ploeg van Michele Santoni begon met de volgende elf namen aan de aftrap: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Wielzen, Schuurman, Suray, Savastano; Pinas, Meijer, Tremour.
FC Dordrecht - KV Kortrijk
FC Dordrecht - KV Kortrijk © VK Sportphoto - Shane Winsser
Na acht minuten was het al raak voor Dordt. Met een raak schot in de rechterkruising zorgde Mauro Savastano na acht minuten voor de openingstreffer. Vijf minuten later stonden beide ploegen alweer op gelijke hoogte. Amine Benchaib benutte een strafschop.
FC Dordrecht herstelde zich goed van die tegentreffer, want een minuut later kwam het via Jaymillio Pinas alweer op voorsprong. Na goed jagen van dezelfde Pinas kwam de bal uiteindelijk bij Stijn Meijer en de lange spits maakte er voor rust 3-1 van. Een verdiende voorsprong halverwege voor het fit ogende Dordt.

Nieuw elftal

Met een nieuwe ploeg begon FC Dordrecht aan de tweede helft. In de 78e minuut zag het thuispubliek hoe Jari Schuurman een prima aanval van Dordrecht keurig afrondde: 4-1. Vlak voor tijd bepaalde Fouberli door middel van een vrije trap de eindstand op 4-2. Over twee weken speelt Dordt de volgende oefenwedstrijd. In het eigen stadion is TOP Oss dan de tegenstander.