112

112-nieuws: Woning beschoten in Dordrecht | Scooter en wielrenners in botsing in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

© Rijnmond
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zaterdag 2 juli.

21:18 - Huis beschoten in Dordtse wijk Krispijn

Een woning aan de Willem Marisstraat in Dordrecht is zaterdagochtend beschoten. Dit gebeurde rond 04:30 uur, meldt de politie zaterdagavond op Twitter. Op een foto van de politie is te zien dat twee kogels in een ruit zijn ingeslagen. Niemand is gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

16:00 - Treinstoring tussen Rotterdam en Utrecht vanwege defecte spoorbrug

Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal is zaterdagmiddag beperkt geweest vanwege een defecte spoorbrug bij Gouda. Ook het treinverkeer van en naar Den Haag had daar last van. Dit meldt NS. Rond 16:30 uur was de storing verholpen. NS verwacht dat de treinen rond 17:15 weer volgens de dienstregeling rijden.

14:55 - Scooter en wielrenners in botsing in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam hebben een scooter en twee wielrenners elkaar bij het passeren geraakt, waardoor ze ten val kwamen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen. De bestuurder van de scooter is met een flinke wond naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vrouw zat achterop. Zij is lichtgewond geraakt, een van de wielrenners heeft mogelijk een gebroken arm.
Op een fietspad langs het Merwedekanaal bij Gorinchem was het even later ook raak. Daar gingen twee scooters onderuit nadat ook zij elkaar bij het passeren geraakt hadden. Een van de bestuurders kwam er met wat lichte schrammen vanaf. De tweede scooterrijder is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt hij uit voorzorg nagekeken.