FEYENOORD

Taabouni na officieuze debuut voor Feyenoord: ‘Veel vertrouwen in Slot, hij gaat mij beter maken’

Mohamed Taabouni
Mohamed Taabouni © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Mohamed Taabouni is kersvers Feyenoorder, nu de Rotterdamse club hem vrijdag presenteerde als derde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Hoewel dit eerste jaar voor de 20-jarige aanvallende middenvelder er vooral eentje wordt van aanhaken bij het benodigde niveau.
Zijn officieuze debuut heeft hij al meteen te pakken. “Dat ging best snel maar ik had er veel zin in,” zegt hij na het duel tegen FC Kopenhagen, dat wel met 7-0 verloren ging. “Het resultaat is natuurlijk balen, als je verliest, zeker met deze cijfers. We zitten in de voorbereiding, net begonnen. We hebben dus nog tijd om dingen aan te passen en te doen wat we moeten doen. Maar ik ben blij om mijn officieuze debuut te maken.”
Taabouni heeft veel gesproken met Orkun Kökcü, die vanaf maandag ook weer aanhaakt op het trainingsveld maar de club mogelijk deze zomer gaat verlaten. De twee zijn goede vrienden, al sinds hun kindertijd. En Feyenoord was dan vaak een gespreksonderwerp. “Ja, we hebben het vaak gehad over de club en hij heeft me veel goede dingen verteld. Ik ken de hoofdtrainer natuurlijk ook al. Feyenoord is een mooie club en spelers ontwikkelen zich hier goed door. Je ziet ze stappen maken. Dat trekt mij erg.”
Dat doorontwikkelen is iets wat nodig is om bij Feyenoord te slagen, weet Taabouni. Hij verwacht eerst wat aanpassingstijd nodig te hebben in De Kuip. “Hoe ik erin sta? Ik wil vooral veel leren. Ik ken de trainer natuurlijk al dus ik weet dat het iemand is die mij beter gaat maken. Hij weet wat hij zegt en doet om zo het maximale uit een speler te halen. En ik denk dat ik dat ook nodig heb. Dan kijk ik hoe ver ik ga komen maar ik ben er natuurlijk om uiteindelijk te slagen.”
En slagen betekent een basisplaats veroveren en bij veel doelpunten betrokken zijn. Hij kan ‘op 10’ spelen, maar als linksbuiten spelen. “Ik ben een type die een man kan passeren, een medespeler vrij zetten voor de keeper. Creativiteit? Ja, daarmee beschrijf je mij wel goed. Vanwege de kansen die ik daarmee kan creëren voor het team.”