NS

Zien! NS presenteerde zaterdagmiddag de splinternieuwe Intercity op Rotterdam Centraal

Reizigers konden zaterdagmiddag op Rotterdam Centraal kennismaken met de gloednieuwe intercity van NS. De trein heeft onder meer grotere tafels in de coupés, rolstoeltoegankelijke toiletten en USB-poorten. Ook wordt de reistijd met deze intercity korter, belooft NS. De trein kan volgens het spoorbedrijf topsnelheden tot 200 kilometer per uur bereiken.
De presentatie van de 'Intercity Nieuwe Generatie' zaterdag werd afgetrapt door de 12-jarige treinfan Thomas Bij den IJk en machinist Geert-Jan Buth. Bezoekers konden bij deze presentatie de hele trein door en zelfs in de cabine kijken, meldt de NS.
"De nieuwe Intercity heeft comfortabele stoelen, invalidentoiletten en veel bagageruimte", vertelt programmamanager Maarten Bakker bij NS Weekly Extra. "Ook de tafels zijn weer terug in de trein. We hebben eindelijk weer toestemming voor grote tafels waar mensen hun leesboek, laptop of iPad op kunnen leggen."
Tekst gaat door onder de foto.
Het rolstoel toegankelijke toilet en het interieur van de nieuwe Intercity
Het rolstoel toegankelijke toilet en het interieur van de nieuwe Intercity © NS

'Stap vooruit in de techniek'

"Deze trein is eigenlijk weer een stap vooruit in de techniek", gaat Bakker verder. "De trein geeft bijvoorbeeld zelf aan dat hij onderhoud nodig heeft en wat er dan moet gebeuren."
NS laat weten dat de nieuwe intercity door heel het land zal gaan rijden, beginnend op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is de bedoeling dat reizigers er voor het einde van het jaar ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken.
De nieuwe intercity
De nieuwe intercity © Rijnmond