nieuws

Schutter mini-pistooltje langer vast

markaa.jpg
markaa.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdammer die afgelopen zondag met een mini-pistooltje schoot op het politiebureau Slinge blijft langer vastzitten. De rechter heeft zijn hechtenis met twee weken verlengd.
De 37-jarige Mark K. voert al lange tijd actie om te wijzen op de gevaren van de mini-pistooltjes. Op filmpjes op YouTube is te zien hoe hij gaatjes schiet in blikjes frisdrank en foto's van onder anderen burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.
Zondagavond was hij met het wapen van enkele centimeters groot naar het bureau Slinge gegaan en had op een baliemedewerkster geschoten. De vrouw raakte niet gewond.
Justitie verdenkt hem van poging zware mishandeling, bedreiging van een ambtsdrager en verboden wapenbezit. De Rotterdammer wordt verder nog verdacht van een andere zaak: beschadiging van een auto op 27 april. Hij zou daarbij tegen de motorkap hebben geschopt en geslagen.
Mark K. had onder de nickname "PolitiekCrimineel" een eigen kanaal op YouTube. De website heeft het kanaal inmiddels uit de lucht gehaald, omdat het niet in overeenstemming zou zijn met de richtlijnen.