nieuws

Zo Ben Ik Groot Geworden: Deirdre Carasso

Haar jongere zusje Lucella wist op haar tiende al wat ze wilde: werken bij de radio. Dat is gelukt. Lucella is onder meer de vaste presentator van Met het Oog op Morgen op de donderdagavond.
Deirdre (Amsterdam, 1970) is directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Maar dat was bepaald geen jeugddroom. Integendeel. Als kind vond ze het "verschrikkelijk" om van expositie naar expositie te worden gesleept.
Haar pa was conservator in het Amsterdams Historisch Museum, waar haar moeder aanvankelijk ook werkte. Tentoonstellingen waren vaste prik als de familie er op uittrok.
"Maar dat riep alleen maar verzet op. Totdat ik op schoolreis naar Rome ging en erachter kwam ik dat ik kunst en cultuur toch eigenlijk heel leuk vond. Weer terug in Nederland ben ik direct naar een tentoonstelling van Monet gegaan. In mijn eentje."
Na het Vossius Gymnasium wilde ze kunstgeschiedenis gaan studeren. "Geen droog brood mee te verdienen", zei haar vader. En dus werd het rechten. Voor even dan. Want haar hart bleef in de culturele hoek en na een tijdje koos ze alsnog voor de kunst.
Carasso werkte daarna in het Nationaal Archief en bij museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Sinds mei 2016 is ze de directeur van het Stedelijk Museum in jeneverstad Schiedam. "Terwijl ik nooit alcohol drink, hahaha...."
Luister via de blauwe icoontjes hierboven naar de jeugdverhalen van Deirdre Carasso.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl