AMSTERDAM

Sportoverzicht: 010 Trojans American Football Rotterdam grijpt naast landstitel in Amsterdam

Coach Kevin Boerman van 010 Trojans spreekt zijn ploeg toe na de nederlaag
Coach Kevin Boerman van 010 Trojans spreekt zijn ploeg toe na de nederlaag © Rijnmond
010 Trojans American Football Rotterdam heeft zondagmiddag naast de nationale titel gegrepen. In de finale om het kampioenschap was Amsterdam Crusaders uiteindelijk met ruime cijfers te sterk: 50-0.
Coach Kevin Boerman van 010 Trojans heeft een dubbel gevoel na de verloren finale. "Een beetje teleurstelling en een beetje trots. Over het seizoen dat wij gehad hebben, met veel nieuwe jongens, overheerst veel trots. Morgen of overmorgen gaan we echt blij zijn. Nu nog niet, je doet het voor de gouden medaille. Ik had vandaag meer verwacht, maar zij brachten een level extra dat wij niet op konden brengen, dan gaat het heel hard in deze sport."
American Football is nog altijd een bescheiden sport in Nederland. Boerman hoopt dat hij voor het nieuwe seizoen een aantal nieuwe leden mag verwelkomen. "Dan gaan we kijken of we ons kunnen meten met Amsterdam."
Tekst gaat verder onder de video.
Coach Kevin Boerman van 010 Trojans na ruime nederlaag tegen Amsterdam: 'Zij brachten een level extra, dan gaat het hard in deze sport'
Ook speler Devon Marsham is teleurgesteld. "Maar ik ben trots op deze spelers. We hebben veel meegemaakt maar zijn hier gekomen. Een trots moment voor ons. Er is altijd een rivaliteit geweest met Amsterdam en dat zorgde misschien voor kriebels bij een paar van onze spelers. Maar als wij aan onze teamband blijven werken, geloof ik erin dat wij volgend jaar de finale met 50-0 winnen."
Tekst gaat verder onder de video.
Devon Marsham is teleurgesteld na verloren finale van 010 Trojans: 'Maar ik ben trots op deze spelers'

Honkbal

In de kampioensgroep van de hoofdklasse honkbal heeft Neptunus zondagmiddag een nederlaag geleden. Uit bij Twins Oosterhout werd het 3-0. Eerder deze week had Neptunus nog twee keer (7-2 en 9-6) van Twins gewonnen. Directe concurrent Amsterdam won deze zondag wél, nadat eerder deze week twee keer werd verloren.
Het Rotterdamse Neptunus staat nu samen met Amsterdam aan kop in de kampioensgroep. Beide ploegen hebben 22 punten.