nieuws

Moderne dansvoorstelling op verlaten Hofpleinstation

nhofbogen23_06.mxf.transfer.cropresize.tmp.jpg
nhofbogen23_06.mxf.transfer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het oude Hofpleinstation in Rotterdam ligt er normaal verlaten en verwaarloosd bij. De komende weken zal op het dak van de Hofbogen juist gonzen van de energie. Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst gebruikt deze bijzondere plek namelijk als toneel voor Common Ground, een moderne dansvoorstelling in de open lucht.
Het dak van de Hofbogen is een ruige en verlaten locatie, waar theatervoorzieningen ver te zoeken zijn. Niet de meest voor de hand liggende plaats voor een dansvoorstelling. Choreografe Conny Janssen: "Ik vind dat soort niet-ingevulde plekken in de stad geweldig inspirerend. Ze geven ruimte aan je fantasie. Het oude station Hofplein is een vergeten plek waarbij je echt je eigen verhaal kan verzinnen."
‘Common ground’ gaat over 10 mensen die elkaar op het dak toevallig tegenkomen en contact met elkaar leggen. De voorstelling begint om half 10 ’s avonds zodra het gaat schemeren en gedurende de dans wordt het langzaam donker. Het uitzicht op de skyline van Rotterdam en de geluiden van de stad vormen echt het decor. Ook voor de dansers was dit best even wennen.
"Je bent gewend in het theater op te treden in een ruimte die volledig stil is en gericht op theater. Hier sta je midden in de stad en komen er treinen langsrazen. Dat zorgt maakt het dansen iets moeilijker, maar het is ook wel een uitdaging om het juist te verwerken in je bewegingen", aldus danser Winston Arnon.