112

112-nieuws: Overval Trekpleister aan de Cornelis de Wittstraat in Dordrecht | Tiener pleegt gewapende overval

In het raam van de woning werd een kogelgat aangetroffen
In het raam van de woning werd een kogelgat aangetroffen © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van maandag 4 juli.

15:15 - Overval Trekpleister aan de Cornelis de Wittstraat in Dordrecht

De Trekpleister aan de Cornelis de Wittstraat in Dordrecht is even na 14:30 uur vanmiddag overvallen. Dat meldt de politie. De overvaller had een mes en maakte een geldbedrag buit. Het gaat volgens de politie om "een witte man met stoppels, zwarte zonnebril, capuchon op zijn hoofd, korte zwarte broek en zwarte schoenen met witte zool". Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

09.10 - Tiener pleegt gewapende overval

Aan de Oude Watering in Rotterdam is maandagochtend een Zeeman overvallen door tiener van 13 à 14 jaar oud. Volgens de politie gebruikte de piepjonge overvaller een mes om de caissière te bedreigen. De verdachte is getint en droeg een zwarte trui van het merk Black Bananas met een witte opdruk. Bij de overal werd geen buit gemaakt en raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen.

07:50 - Geen treinen tussen Amsterdam en Rotterdam

door een gestrande trein rijden er maandagochtend geen Intercity Direct treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Volgens de NS duurt de verstoring tot ongeveer 08.30 uur.

03:30 - Woning beschoten aan Bospolderplein

Aan het Bospolderplein in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een woning beschoten. Het schietincident vond rond 03.30 uur plaats. In één van de ramen van de woning werd een kogelgat aangetroffen. De politie concludeerde maandagochtend dat er daadwerkelijk op de woning is geschoten. De politie is op zoek naar getuigen om de daders te achterhalen.

00:00 - Auto in beslag genomen na wilde achtervolging

De politie heeft in zondagnacht een Volvo in beslag genomen in Sliedrecht na een wilde achtervolging waarbij snelheden van ruim 200 kilometer per uur werden behaald. Agenten zagen op de A15 ter hoogte van Gorinchem hoe de bestuurder flink aan het bumperkleven en seinen was. Toen agenten hem bij de afrit Hardinxveld-Giessendam een volgteken gaven, veranderde de bestuurder opeens van richting en ging hij er met hoge snelheid vandoor.
De agenten verloren de bestuurder tijdens de achtervolging uit het zicht, maar wisten zijn kenteken te noteren. Bij aankomst bij de woning van de bestuurder weigerde hij naar buiten te komen. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de auto van de bestuurder in beslag te nemen. Hij moet zich op een later moment voor de rechtbank verantwoorden voor zijn acties.