nieuws

Probleemkruising Goudriaan wordt een rotonde

Kruising N214/Stoutjesweg
Kruising N214/Stoutjesweg
Er komt een rotonde bij Goudriaan op de plek waar nu nog de gevaarlijke kruising ligt van de provinciale weg N216 en de Stoutjesweg. De gemeenteraad van Molenwaard is ermee akkoord gegaan. De provincie Zuid-Holland gaat de aanleg verzorgen.
Een klankbordgroep, die bestaat uit dorpsbewoners heeft de discussie een laatste zetje gegeven door aan te bieden dat het dorp zelf meebetaalt.

Bijdrage van klankbordgroep

Voorzitter Joop Broer van de klankbordgroep spreekt van "een bijzondere bijdrage namens de inwoners, waarmee het dorp daadkracht toont". Het gaat om een bedrag van drieduizend euro. Hij is overigens daarvoor niet met de collectebus rondgegaan.

Betrokkenheid

De bijdrage komt uit een speciaal potje dat jaarlijks beschikbaar gesteld wordt door de gemeente Molenwaard en waaruit bewoners speciale wensen kunnen bekostigen. Wethouder Kees Boender noemt het een bijzonder gebaar, waaruit betrokkenheid blijkt.
Naar verwachting worden de inwoners van Goudriaan volgende maand door de provincie uitgenodigd om te overleggen over het ontwerp van de rotonde. Na het doorlopen van alle noodzakelijke procedures zal worden overgegaan tot aanbesteding en aanleg.