nieuws

Wijnstekers: 'Na winst op PSV aan de Coolsingel denken'

Net als vele anderen is ook Ben Wijnstekers positief gestemd over een kampioenschap voor Feyenoord. De voormalig speler veroverde zelf in 1984 de landstitel met de Rotterdamse club. Hij ziet parallellen tussen het elftal van toen en de huidige ploeg van Feyenoord. "Het spel is niet altijd goed, maar je wint wel steeds."
"Er zit iets in het team van: 'Wie doet ons wat? Kom maar op!' Dat hadden wij in '83/'84 ook", zegt Wijnstekers tegenover
RTV Rijnmond
. "Je ziet het nu terug aan bijvoorbeeld El Ahmadi, Vilhena, Botteghin en Van der Heijden. Ze hebben al zo vaak de nul gehouden en dat is toch de basis. Daarnaast heb je voorin veel spelers die kunnen scoren."

PSV-thuis

Komende zondag neemt Feyenoord het op tegen PSV. Volgens de oud-aanvoerder is die wedstrijd cruciaal. "Als je van PSV wint, dan zijn die weg en kan je wel gaan denken aan de Coolsingel. Het zou ook veel vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Je weet dat je nog naar Ajax-uit en Heerenveen-uit moet. Ik ben erg optimistisch, alleen door buitenstaanders wordt een beetje onrust gezaaid", vervolgt de geboren Rotterdammer.
Wijnstekers kwam onlangs zelf in het nieuws toen hij werd verkozen als rechtsback in het 'Gouden Elftal' van zestig jaar eredivisie. Van de al vijf opgevulde plekken is de 61-jarige oud-international één van de vier oud-Feyenoorders. "Natuurlijk zijn het allemaal Feyenoorders die stemmen, maar Ajax- en PSV-supporters kunnen ook voor hun eigen speler kiezen. Ik ben er ontzettend trots op dat ik tot dat elftal behoor."