nieuws

Tims: 'Ook als coach een mooie carrière neerzetten'

Mady Tims wordt hoofdtrainer van Oranje Wit uit Dordrecht. Ze heeft een contract getekend voor drie jaar. Voor de meest succesvolle korfbalster aller tijden wordt het haar eerste klus als eindverantwoordelijke bij een seniorenteam. Tims coacht nu nog de A1 van Nieuwerkerk.
Met de nieuwe uitdaging van Tims komt er een definitief einde aan haar actieve spelersloopbaan. De inmiddels 40-jarige korfbalster won meerdere malen de zaalfinale in Ahoy, plus diverse WK's en EK's. Ze nam afscheid met de landstitel als aanvoerster van PKC, maar maakte ruim een jaar geleden haar rentree bij overgangsklasser Nieuwerkerk.
Met Nieuwerkerk promoveerde zij afgelopen weekend voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de hoofdklasse. Oranje Wit degradeerde dit seizoen naar de overgangsklasse. De ploeg wordt momenteel geleid door Wouter Blok en Jan de Jager, de oud-trainer van Tims bij PKC.
Tims is een van de weinige vrouwelijke hoofdtrainers in de gemengde sport, waar het trainersvak al sinds het ontstaan van de sport wordt gedomineerd door mannen. "Ik zal er niet omheen draaien: ik wil ook als coach een mooie carrière neerzetten", aldus Tims.