FEYENOORD

Sinisterra voor recordbedrag op weg naar Leeds United

Luis Sinisterra in actie tegen FC Utrecht
Luis Sinisterra in actie tegen FC Utrecht © Broer van den Boom/Orange Pictures
Luis Sinisterra staat op het punt om de duurste Feyenoorder aller tijden te worden. De Colombiaan onderhandelt met Leeds United, dat naar verluidt een bedrag van ruim 20 miljoen euro over heeft voor de aanvaller. Het huidige transferrecord staat op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 voor 18 miljoen Feyenoord verruilde voor Liverpool.
Waar alle internationals vandaag aansloten op de training ontbrak Luis Sinisterra. 'Wegens persoonlijke omstandigheden heeft hij een paar dagen vrijaf gekregen van de club', luidde de verklaring. Al snel blijkt duidelijk waarom de linksbuiten afwezig was. Sinisterra staat voor een overgang naar Leeds United, dat afgelopen seizoen als 17e eindigde in de Premier League.
Op social media is te zien dat Sinisterra de afgelopen dagen voor zichzelf trainde in Spanje. Met 11 doelpunten en 7 assists in de Conference League speelde de 23-jarige Colombiaan zichzelf in de kijker van verschillende ploegen in Europa. Nu de Braziliaanse aanvaller Raphina voor een vertrek staat bij Leeds moet Sinisterra zijn opvolger worden. De Engelsen hebben genoeg te besteden, aangezien er met die transfer zo'n 70 miljoen euro gemoeid zal zijn.
Tekst gaat verder onder de video:
In de zomer van 2018 kwam Sinisterra over van Once Caldas, dat zo'n 2 miljoen euro ontving. Onder Giovanni van Bronckhorst kreeg hij nauwelijks speeltijd. Dat veranderde aanvankelijk onder Jaap Stam en later Dick Advocaat, maar de aanvaller raakte in februari 2020 zwaar geblesseerd aan zijn kruisband. Na een zwaar revalidatietraject kwam hij ijzersterk terug en ontpopte hij zich tot de meest creatieve speler van Feyenoord. Op 27 januari 2021 verlengde Sinisterra zijn contract tot de zomer van 2024.
Martin van Geel lichtte op het trainingskamp in Italië toe waarom Feyenoord destijds Luis Sinisterra vastlegde: