nieuws

Vogels en de liefde in Chris Natuurlijk van 25 februari

Vogels en de liefde
Vogels en de liefde
Vogels en de liefde, vikingfeest Plaswijckpark, historische roman Het suikervogeltje en Essenburgpark in Chris Natuurlijk van 25 februari
Vogels en de liefde

Hoe versieren vogels elkaar? En klopt het dat zwanen voor altijd bijelkaar blijven als ze eenmaal een stel zijn? Elvira Werkman vertelt in Chris Natuurlijk over haar boek vogels en de liefde.

Het suikervogeltje

De historische roman Het suikervogeltje gaat over Rotterdamse weesmeisjes die in de zeventiende eeuw op kosten van de V.O.C. als toekomstige bruiden werden ingescheept richting Kaap de Goede Hoop.

Vikingfeest Plaswijckpark

Ter ere van het nieuwe boek van de Rotterdamse kinderboekenschrijfster Elisabeth Mollema, houdt Plaswijckpark op woensdag 4 maart een Vikingfeest. Het boek Siggi & de Vikingen: De Vloek van Freya is het eerste deel van een serie verhalen rondom de nieuwschierige Viking Siggi.

Aanleg Essenburgpark begint

Rotterdam-West maakt zich op voor de aanleg van het Essenburgpark in wording. Op 4 maart gaan de eerste bomen de grond in.
Het park langs het spoor bij de Essenburgsingel zal bestaande groene buurtinitiatieven verbinden tot een langgerekte en aaneengesloten groenstrook. Bewoners zorgen voor het onderhoud. Een deel van de grond is nu nog van de Nederlandse Spoorwegen. De gemeente Rotterdam koopt deze grond.
Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding van Erik Wemmers, een van de initiatiefnemers van het Essenburgpark.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond