FEYENOORD

Kökcü denkt nog niet na over vertrek: 'Begin bij Feyenoord en zie wel wat komt'

Orkun Kökcü
Orkun Kökcü © Rijnmond
Nu Tyrell Malacia en Luis Sinisterra op weg zijn naar Engeland kan Orkun Kökcü de volgende Feyenoorder worden die een transfer gaat maken. Maar er heeft zich nog geen grote Europese club concreet gemeld in Rotterdam. "Ik begin bij Feyenoord en zie wel wat er op m'n pad komt."
Lachend verschijnt Orkun Kökcü voor de camera. Hij ziet er afgetraind uit. Dat vindt hij zelf ook. "Ik ben sowieso fitter dan vorig jaar. Dat is ook niet zo heel erg moeilijk", wijst hij fijntjes op een jaar geleden, toen Kökcü met wat kilootjes te veel aan het seizoen begon. "Ik ben lekker naar Turkije geweest en anderhalve week geleden al teruggekeerd en gaan trainen in de gym. Dit jaar is het wel goed gegaan."
Kökcü traint al langere tijd voor zichelf in de bekende Rotterdamse sportschool van Hans Kroon. Vaak deed hij dat met z'n maatje Tyrell Malacia, die de overstap maakt naar Manchester United. Kökcü is dan ook blij voor z'n vriend.
"Hij maakt een heel mooie stap. Iedere vrije dag gingen we trainen bij Hans. Ik had sowieso heel veel contact met Tyrell. Dagelijks volgde ik zijn transferperikelen. Dat was heel spannend, voor mijzelf ook. En dan komt er zo'n grote club...dat maakt mij ook wel trots. Als Manchester United komt vind ik niet dat je ook maar één seconde mag nadenken."
Als Manchester United komt, mag je geen seconde nadenken
Kökcü begrijpt de keuze van Malacia maar al te goed
Clubs van het kaliber Manchester United hebben zich vooralsnog niet voor Kökcü gemeld. Er is wel interesse, maar heel concreet is het vooralsnog niet. Over een vertrek wil de international van Turkije dan ook nog niet nadenken.
"Ik ben nu bij Feyenoord en ik heb een langdurig contract (tot medio 2025, red.). Feyenoord heeft wat te zeggen en ik heb wat te zeggen. Het is niet zo dat omdat Tyrell die stap heeft gemaakt, dat ik die automatisch ook moet maken. Ik begin gewoon bij Feyenoord en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het team en ik hebben een goed seizoen gedraaid. Mijn band met de trainer is goed, dus het heeft helemaal geen zin om na te denken over een vertrek."

Geen zorgen

Kökcu zag hoe Feyenoord zonder de internationals met 7-0 werd vernederd door FC Kopenhagen, maar hecht daar weinig waarde aan. Evenmin aan het feit dat Ajax en PSV financieel veel sterker zijn en Nederlandse internationals zoals Steven Bergwijn, Luuk De Jong en Guus Til kunnen contracteren. Tot nu toe legde Feyenoord alleen Danilo, Mats Wieffer en Mohamed Taabouni vast.
"Vorig jaar zaten we in dezelfde situatie. Trauner en Aursnes kwamen ook pas laat binnen. Dus het heeft geen enkele zin om je druk te maken over hoe het aankomend seizoen zal gaan. Ik weet zeker dat onze trainer weer met een goede selectie kan gaan werken. Natuurlijk heb je in Nederland te maken met twee clubs die veel meer geld te besteden hebben, maar dat maakt mij ook weer extra trots dat wij hen het moeilijk kunnen maken met onze middelen. Dat is een compliment naar ons."