nieuws

KNVB erkent Feyenoord Academy

feyaca.jpg
feyaca.jpg
ROTTERDAM - Feyenoord en Excelsior voegen de jeugdopleidingen met ingang van komend seizoen samen tot één regionale jeugdopleiding, onder de naam Feyenoord Academy. Elftallen van de opleiding zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior gaan spelen.
Afgelopen seizoen gebeurde dat ook al bij de beloften. De KNVB heeft de Feyenoord Academy erkend als Regionale Jeugdopleiding.
De Feyenoord Academy kreeg onlangs de Rinus Michels Award, voor beste jeugdopleiding van Nederland. Het samenvoegen van opleidingen van verschillende clubs is een ontwikkeling die in Nederland al langer aan de gang is. FC Twente en Heracles waren in 2003 de eerste clubs die hun opleidingen samenvoegden, Vitesse/AGOVV Apeldoorn, AZ/Telstar, Heerenveen/Emmen en FC Groningen/Veendam hebben dat voorbeeld inmiddels gevolgd.
De Feyenoord Academy blijft gevestigd op Varkenoord. De beloften zullen net als dit seizoen de wedstrijden op Woudestein spelen. Alle elftallen van de Feyenoord Academy zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior deelnemen aan de competitie en zullen spelen in Feyenoord-tenue. Excelsior behoudt de jeugdelftallen van haar amateurtak, zoals ook de jeugdopleiding van Sportclub Feyenoord blijft voortbestaan.