ONDERWIJS

Basisschool de Klimop in Rijsoord moet alsnog sluiten

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © -
Vorige week dreigde al sluiting en nu is het definitief: basisschool de Klimop in de Ridderkerkse wijk Rijsoord gaat na de zomervakantie dicht. Het is de koepelorganisatie PCPO niet gelukt om genoeg leerkrachten voor volgend schooljaar te vinden.
Donderdag 30 juni werden de ouders van de kinderen van de Klimop al bijeengeroepen door de directie van de christelijke scholenkoepel PCPO. De mededeling was dat het niet was gelukt om genoeg leerkrachten te vinden voor de school, en dat de koepelorganisatie zich genoodzaakt zag om de school te sluiten. Op de school zitten 50 kinderen.

Nog een week zoeken naar personeel

Die beslissing werd uiteindelijk toch uitgesteld: "Aan het eind van die bijeenkomst hebben we met elkaar afgesproken dat we nog een week zouden zoeken naar personeel voordat we een definitieve stap zouden zetten", aldus Evert Vos, directeur van de koepelorganisatie.
De hervatte zoektocht resulteerde in meerdere sollicitanten. "Veel ouders hebben hun betrokkenheid getoond en er zijn geïnteresseerden en sollicitanten naar voren gekomen", aldus Vos. Maar dit mocht niet baten. Er waren alsnog onvoldoende bekwame sollicitanten om het lerarentekort op te lossen en sluiting te voorkomen. "Met het personeel dat we (mogelijk) beschikbaar hebben, kunnen we niet op een goede manier lesgeven aan de leerlingen."
Directeur van PCPO betreurt de situatie. "Het blijft een vervelende beslissing, voor de kinderen en voor de ouders." Waar de kinderen van de Klimop volgend jaar naar school gaan, is nog niet bekend. "Het is aan de ouders en kinderen om nu een andere school uit te kiezen. Wij informeren hen over waar er bij andere scholen binnen de koepel plek is, maar het staat hen vrij om hun kind voor een school buiten de koepel in te schrijven."