112

112-liveblog: Doodgestoken man in Delft komt uit Bergschenhoek | Agent redt vrouw met scootmobiel uit het water

| Foto:
| Foto:
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 5 juli.

15:39 - Tien aanhoudingen na inval in twee panden in Dordrecht

De politie heeft op 30 juni tien verdachten aangehouden tijdens een inval in twee panden in Dordrecht. Twee van de tien arrestanten worden verdacht van drugshandel. Van de anderen wordt hun rol nog onderzocht, meldt de politie vandaag.
De inval gebeurde in een pand aan de Wijngaardstraat en een pand aan de Torenstraat. De politie kwam de verdachten op het spoor na meerdere meldingen van burgers.

13:42 - Doodgestoken man in Delft komt uit Bergschenhoek

De man (47) die afgelopen weekend werd doodgestoken in Delft komt uit Bergschenhoek. Dat meldt Omroep West. Hij zou ruzie hebben gehad met zijn neef, vlak voor de steekpartij. Kort daarna werd een 48-jarige man opgepakt. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer.

13:37 - Agent redt vrouw met scootmobiel uit het water

Een agent is in Zuidland (Voorne-Putten) in het water gesprongen om een vrouw te redden. De vrouw was op haar scootmobiel het water ingereden langs de Trambaanlaan. "De vrouw kreeg de scootmobiel boven zich", zegt een woordvoerder van de brandweer. "De agent sprong erin om te zorgen dat de vrouw haar hoofd boven water kon houden." De brandweer heeft het scootmobiel van de vrouw afgehaald. Daarna is het slachtoffer met een spoedtransport naar het Maasstadziekenhuis gebracht."

09:49 - 15-jarige opgepakt voor overval op Zeeman-filliaal

Een 15-jarige jongen is opgepakt voor de overval op de Zeeman aan de Oude Watering in Rotterdam, gisterochtend. Dat gebeurde een paar uur na de mislukte poging. Rond negen uur kwam de Rotterdammer van 15 de winkel binnen, bedreigde de caissière met een mes en eiste geld. Dat kreeg hij niet, waarop hij wegrende. De jongen zit nog altijd vast en wordt verhoord.

07:01 - Ongeluk in de Beneluxtunnel

06:36 - Melding steekpartij Sint-Janshaven blijkt loos alarm

Aan de Sint-Janshaven in Rotterdam-Zuid (Charlois) zou dinsdagmorgen vroeg een steekpartij zijn geweest. Iets na half zeven (zes minuten na de melding) landde de traumahelikopter voor het flatgebouw. Volgens de politie was er geen sprake van een steekpartij. "Er is ook niemand aangehouden. Iemand is verwond met nagels", laat een woordvoerder van de Politie Eenheid Rotterdam-Rijnmond weten.

05:54 - Uitslaande brand in partycentrum Rotterdam-West

In een partycentrum in Rotterdam-West heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. De brandweer heeft de ruiten ingeslagen op de eerste verdieping. Er was binnen niemand aanwezig. De brandweer kreeg rond 03:00 uur de melding van omwonenden dat er brand was. Mensen in de omgeving hadden knallen gehoord en zagen vlammen. Toen de brandweer arriveerde was het vuur grotendeels uitslaand. De schade aan het pand bleef beperkt tot de ruimte waar de brand gewoed heeft.
Brandweer in actie aan de Galvanistraat
Brandweer in actie aan de Galvanistraat © MediaTV

02:54 - Mercedes uitgebrand in Rotterdam-Lombardijen

Op de Aristotelesstraat in Rotterdam-Lombardijen is een Mercedes uitgebrand. De voorkant van de auto is volledig uitgebrand. De achterkant heeft nauwelijks schade opgelopen. Het zou gaan om een Mercedes AMG, die een nieuwwaarde heeft van rond de 150-duizend euro. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.
Mercedes na de brand op de Aristotelesstraat
Mercedes na de brand op de Aristotelesstraat © MediaTV