BOEREN

Actievoerende boeren spelen kiekeboe bij distributiecentrum Bleiswijk

| Foto:
| Foto:
De acties van de boeren bij de verschillende distributiecentra van supermarktketens in Bleiswijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag doorgegaan. "Het was een komen en gaan van boeren in wisselende samenstellingen", zegt een woordvoerder van de politie. "Maar inmiddels zijn ze allemaal vertrokken."
Op het terrein bij Bleiswijk staan drie distributiecentra: van Hoogvliet, Jumbo en Albert Heijn. Maandagavond voerde een groep boeren daar actie tegen stikstofbeleid van de overheid. "Maar om half tien vertrokken de laatste boeren", legt de woordvoerder uit. "Om een paar uur later weer even terug te keren."
Er ontwikkelde zich een opmerkelijk schouwspel in Bleiswijk. Steeds kwamen er groepjes boeren, die na verloop van tijd ook weer vertrokken. "Later in de nacht was er weer een groep en rond 05:00 uur kwam er weer een groep. Op het drukste moment stonden er zo'n twintig boeren."
De politie heeft in Bleiswijk niet ingegrepen of boetes uitgedeeld bij de boerenacties. In andere delen van het land gebeurde dat wel. Gisteren werden er in heel Nederland tweehonderd boetes uitgedeeld, vooral aan boeren die met hun trekker de snelweg opgingen. "De boeren zijn nu weg", zegt de politie. "Maar we zijn wel nu al in overleg wat we gaan doen als ze weer terugkomen."