nieuws

Ooit in Lloyd: Het Pauperparadijs keert terug

Het Pauperparadijs keert terug komende zomer en vrijdagavond ook een uurtje in Live uit Lloyd. De bijzondere indie-opera bleek zó succesvol dat in juni, juli en augustus van dit jaar opnieuw voorstellingen plaatsvinden. Ooit in Lloyd dus vrijdagavond met verhalen en muziek uit Het Pauperparadijs.
Het Pauperparadijs
is gebaseerd op gelijknamige boek van
Suzanna Jansen
uit 2007. De voorstelling vertelt een van de meest dramatische, verborgen verhalen van Nederland en wordt gespeeld op de historische locatie waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden:
strafkolonie Veenhuizen
bij Assen.. Het verhaal is niet alleen historisch accuraat, maar tegelijkertijd uiterst actueel.
Na het lezen van het boek, raakte theatermaker Tom de Ket diep onder de indruk van de familiegeschiedenis. Samen met Suzanna besloot hij het boek om te zetten in een theatervoorstelling waarin Teunis centraal staat. De Arnhemse zangeres en componiste Lavalu (Mariëlle Woltring) heeft de muziek gemaakt voor de voorstelling en ze werkt voor Het Pauperparadijs weer samen met muzikaal maatje Gerhardt Heusinkveld (onder andere Beans & Fatback en What Lovers Do?), met wie ze samen ook het duo 1st of June vormt.

Na een voorbereiding van meer dan een jaar ging het theaterspektakel over arm en rijk 18 juni 2016 in première, op het binnenplein van het
gevangenismuseum
in Veenhuizen. Met veertig voorstellingen en plek voor duizend bezoekers per avond was
Het Pauperparadijs
een van de grootste theaterproducties van de afgelopen zomer en bovendien stijf
uitverkocht
! En nee, het is
geen musical
. De muziek is dusdanig belangrijk dat de band zelf spreekt van een
'Indie-Opera'
. En gelijk hebben ze. Vanaf 14 juni tot 7 augustus 2017 kun je weer terecht. Sommige voorstellingen zijn ook nú alweer uitverkocht.
In Live uit Lloyd met: Toon Oomen – drums & percussie, Evert van der Waa – bas & synths, Gijs Coolen – gitaar, Steyn de Leeuwe – zang (Teunis), Margreet Boersbroek (Cato)– zang, Lavalu – zang & keys & composities, Gerhardt Heusinkveld – zang & gitaar & trommel.
Dit uur Live uit Lloyd is opgenomen en eerder uitgezonden op 5 juli 2016.