nieuws

Pastoor spaart tegen NEC niemand voor bekerduel

Sparta-trainer Alex Pastoor zal voor de uitwedstrijd van zaterdag bij NEC niemand sparen met het oog op de halve finale van de KNVB-beker vier dagen later tegen Vitesse. Volgens de coach is er voldoende tijd voor zijn groep om te herstellen. "Ik hou geen rekening met aanstaande woensdag", zegt Pastoor.
Na de wedstrijden tegen NEC en Vitesse neemt Sparta het op tegen Feyenoord. "Er zijn wel spelers voor wie het onverstandig is om ze drie keer in een week aan de bak te laten gaan. Dat zijn jongens als Goodwin, die een paar wedstrijden hebben gemist", vervolgt de trainer van Sparta. "Maar we hebben nu drie dagen rust in plaats van twee dagen. Ze kunnen dus prima herstellen. Dat komt goed uit, want het is een schitterende week."
Pastoor is logischerwijs nog niet bezig met het bekerduel met Vitesse, maar hij beseft dat het een memorabel seizoen kan worden. "Je doet mee aan de beker om hem te winnen", vervolgt hij. "Dat het dan historisch zou zijn, daar ben je op dit moment nog niet mee bezig. Dat komt later, net als met het kampioenschap."

Brogno en Pogba

De 50-jarige coach kan in Nijmegen beschikken over een zo goed als fitte selectie. Loris Brogno is helemaal fit en zou negentig minuten kunnen spelen. Een basisplaats in de toekomst voor Mathias Pogba, die tot op heden enkel inviel, sluit Pastoor ook niet uit.
"Het schuift voor Pogba langzaam de richting van een basisplaats op. Het moment dat hij binnen kwam en hoe hij er nu voor staat is een groot verschil", aldus Pastoor.