EXCELSIOR

Excelsior maakt er vijftien tegen Lyra op avond van terugkeer Azarkan

Marouan Azarkan (rechts) in zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij Excelsior
Marouan Azarkan (rechts) in zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij Excelsior © VK Sportphoto/Mischa Keemink
Excelsior heeft de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij derdeklasser Lyra uit De Lier werd het, met de opnieuw van Feyenoord gehuurde Marouan Azarkan in de basis, een gemakkelijke avond voor de Kralingers, die er in totaal veertien maakten: 0-15.
Het scheelde niet veel of de toeschouwers in De Lier hadden tijdens het duel vreemd op kunnen kijken van de opstelling van Excelsior. Tot de elf basisspelers behoorde namelijk Marouan Azarkan, die tot een uur voor de wedstrijd nog niet officieel gepresenteerd was als Excelsior-speler. Maar goed, Excelsior verstuurde om 18.00 een tweet, waarin het de transfer officieel aankondigde. En dus was voor een ieder bekend dat Azarkan ook komend seizoen speler van Excelsior zou zijn.
De tweet van Excelsior. Tekst gaat eronder verder.
Met de van Feyenoord gehuurde buitenspeler en ook proefspelers Luca Plogmann en Omer Gündüz in de basis, had Excelsior op een gezellig sportpark De Zweth, waar kinderen gratis patat en ijs konden halen, geen kind aan Lyra. De ploeg uit De Lier vond gedurende negentig minuten lang eigenlijk geen enkel antwoord op de aanvalsdrang met Excelsior, dat speelde zonder onder anderen aanvoerder Redouan El Yaakoubi, Sven Nieuwpoort, Siebe Horemans en Joshua Eijgenraam.
Bekijk hier het interview met Excelsior-speler Marouan Azarkan. Tekst gaat verder onder de video.
Azarkan spreekt zich uit over 'kans' in voorbereiding bij Feyenoord: 'Als je na de eerste week al verhuurd wordt, denk ik niet dat je een eerlijke kans hebt gehad'
Het resulteerde nog voor de rust in een tussenstand van 0-5, waar met name Raphaël Eyongo verantwoordelijk voor was. De 19-jarige spits, die zijn kans misschien wel zal ruiken na het vertrek van Thijs Dallinga naar Toulouse, maakte er binnen 45 minuten liefst drie. Ook Kenzo Goudmijn, zaterdag in het oefenduel met Slikkerveer nog goed voor vier treffers, was voor rust aardig op dreef met twee treffers.
Maar de doelpuntrijke eerste helft betekende niet dat de aanvalsdrang van Excelsior verdween. Sterker nog: de Rotterdammers, die inmiddels een aantal wissels hadden doorgevoerd, gingen vrolijk door met scoren. Via drie doelpunten van Kenzo Goudmijn (die er dus in totaal vijf maakte) en Luuk Admiraal, twee van Brent Vugts, een eigen doelpunt en een doelpunt van Modeste Duku liepen de Kralingers uit naar 0-15.
Met die uitslag overtreffen de Kralingers ruimschoots hun oefenzege van zaterdag tegen Slikkerveer (10-2). Zaterdag wacht voor Excelsior de volgende oefenwedstrijd, als NAC de tegenstander is. De ploeg van Marinus Dijkhuizen begint het seizoen op 6 augustus met een uitwedstrijd tegen Cambuur.
Bekijk hier het interview met Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.
Doelpuntendrift Excelsior tegen Lyra stemt Dijkhuizen tevreden: 'Je ziet niet vaak dat spelers in dit soort duels negentig minuten lang gedreven blijven'