FC Dordrecht verliest opnieuw

FC Dordrecht heeft opnieuw verloren. Thuis tegen de Graafschap werd het 3-0. Bij rust was de stand nog 0-0. De Graafschap was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer, maar raakte twee keer de paal en doelman Tim Coremans redde twee keer goed.
Vlak na rust kreeg De Graafschap een vrije trap. Mark Diemers schoot de bal binnen. Na ruim een uur kwam De Graafschap op 2-0, opnieuw was Mark Diemers de doelpuntenmaker. Hij schoof de bal oog in oog met Coremans in de verre hoek.
FC Dordrecht wist heel weinig kansen te creëren en kwam nauwelijks door de stugge verdediging van De Graafschap heen. Dertien minuten voor tijd kreeg Joey Godee een directe rode kaart na een overtreding op Robert Klaasen.
In de slotfase zette de Doetinchemse topscorer Piotr Parzyszek de eindstand op het bord. Het was voor De Graafschap de eerste overwinning op vreemde bodem dit seizoen.
FC Dordrecht mist al Erol Alkan, Sai van Wermeskerken en Jafar Arias door blessures en door de aanstaande schorsingen van Joey Godee (rode kaart) en Mawouna Amevor (vijfde gele kaart) komt FC Dordrecht, dat een krappe selectie heeft, in het nauw. Trainer Gérard de Nooijer luidt daarom de noodklok: 'Er moeten gewoon spelers bij, want met het huidige materiaal wordt het gewoon heel erg lastig om voor behoud te spelen'.
Door de 4-0 nederlaag van Achilles '29 uit bij koploper VVV Venlo blijft het gat tussen FC Dordrecht en de rode lantaarndrager 8 punten.