112

112-liveblog: Hooibalen in brand langs A12 | Storing Botlekbrug verholpen

De Botlekbrug
De Botlekbrug © Rick Huijzer
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van woensdag 6 juli.

20:45 - Boze boeren zetten hooibalen in brand

Een groep boze boeren heeft woensdagmiddag hooibalen in brand gezet langs de A12 bij Bleiswijk. Op een viaduct boven de snelweg hebben de boeren spandoeken opgehangen waarmee zij oproepen tot het vrijlaten van de 16-jarige Jouke, een boerenzoon die dinsdagavond in Heerenveen met getrokken wapens werd aangehouden. Daarbij werd zijn trekker geraakt.

19:25 - Zoon raakt zwaargewond tijdens poging om vader te helpen

Een man in Zwijndrecht is woensdagavond zwaargewond geraakt toen hij zijn onwel geworden vader probeerde te helpen. De zoon zag hoe zijn vader onwel werd in de hal van een flat en trapte een ruit in om hem te redden. Daarbij raakte de zoon zelf zwaargewond aan zijn been. Hij is met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vader is door het ambulancepersoneel nagekeken en mocht daarna weer naar huis.

16:20 - Verkeer gestremd door storing Botlekbrug

Vanwege een technische storing bij de Botlekbrug is het verkeer op de A15 gestremd. Ook is de afrit van de A15 richting de brug afgesloten. Op de A15 vanaf de havens richting Hoogvliet stond 12 kilometer file en ging het om zo'n 25 minuten vertraging. In de andere richting, tussen knooppunt Vaanplein en de Botlektunnel was er sprake van 7 kilometer file en 10 minuten vertraging. Rond 16.35 uur was de storing verholpen.
Als gevolg van de storing is de afrit van de A15 richting de Botlekbrug afgesloten
Als gevolg van de storing is de afrit van de A15 richting de Botlekbrug afgesloten © ANWB

13:15 - Dordtenaar opgepakt voor zedenzaak bij Eindhoven

De politie heeft een man uit Dordrecht opgepakt voor een zedenzaak in Eindhoven. De man zou bij strandtent IJzeren Man 'ongewenste omgang' hebben gehad met twee vrouwen, meldt justitie. Het voorval speelde vorig jaar juni al. Omdat de politie hem niet kon vinden zijn foto's van hem zijn verspreid.

10:10 uur - Weer nachtelijke boerenprotesten in Bleiswijk

Boeren hebben dinsdagnacht opnieuw actiegevoerd in Bleiswijk. Volgens de politie ging het om vijftien boeren. Ze blokkeerden de distributiecentra van Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet van 03:00 tot 05:00 uur 's nachts.
De politie ging met de boeren in gesprek, waarna het protest werd beëindigd en de boeren huiswaarts keerden.

08:30 uur - Opnieuw gestolen telefoons Oh My-festival teruggevonden

De politie in Alphen aan den Rijn heeft opnieuw een tas gevonden met gestolen telefoons. Het gaat om 48 toestellen die gestolen zijn tijdens het Oh My-festival in Rotterdam. Het aantal teruggevonden telefoons komt daarmee op 100.
Vorige week werden in deze zaak zeven mensen aangehouden in Boskoop. Bij hun aanhouding zijn ook 40 telefoons in beslag genomen.

07:00 uur - Politie plaatst camera bij Club BLU

De politie heeft een camera geplaatst bij Club BLU in Rotterdam. De meldkamer kan daardoor op afstand de omgeving van de nachtclub in de gaten houden. Een paar dagen geleden schoot iemand met een automatisch vuurwapen op het pand aan de Prins Alexanderlaan. Een week ervoor werd de club ook al beschoten.
De gemeente Rotterdam besloot het gebouw daarom te sluiten. Ook is de vergunning ingetrokken omdat de eigenaar de club wordt verdacht van crimineel gedrag.