MISHANDELING

Man mishandelt handhaver in Dordrecht

De man is ter plekke aangehouden
De man is ter plekke aangehouden © Handhaving Dordrecht
Een handhaver van de gemeente Dordrecht is dinsdagavond in het Weizigtpark mishandeld. De verdachte, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden.
De boa in kwestie was gekleed in burger en nam deel aan een gemeentelijke actie tegen aanhoudende overlast in het Weizigtpark: tegen alcohol, drugs, geluid en wildplassen. De laatste maanden nam het aantal klachten over de overlast toe.
Rondom 20:15 uur werd een man met een wijkverbod in het park staande gehouden. Vervolgens kwam er een andere man naar de handhaver toe en vroeg hem om een peuk. Die gaf de handhaver niet.
Vervolgens kwam de man, volgens de politie "molenwiekend", op de handhaver afgerend. De handhaver kreeg meerdere klappen, viel op de grond en kreeg nog een paar klappen. De handhaver drukte op zijn noodknop waardoor agenten hem snel te hulp konden schieten.
De handhaver raakte lichtgewond. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar politiebureau.
Wethouder Marc Merx van Dordrecht zegt dat hij contact heeft gehad met het slachtoffer. "We ondersteunen ook deze handhaver hierin zoveel mogelijk", schrijft de wethouder op twitter. "Hij staat met al zijn collega's voor onze inwoners dagelijks in voor de veiligheid en de leefbaarheid."