FC DORDRECHT

FC Dordrecht wil geen wedbedrijven als sponsor; reclame voor gokken wordt uit stadion verwijderd

Reclame voor gokken verdwijnt uit stadion FC Dordrecht
Reclame voor gokken verdwijnt uit stadion FC Dordrecht © Corrado Francke RTV Dordrecht
FC Dordrecht laat vanaf deze zomer geen gokbedrijven meer toe als sponsor. Ook van online pokeraanbieder GGPoker neemt de club afscheid. "Het past niet in onze langetermijnvisie", zegt algemeen directeur Hans de Zeeuw.
Als verklaring voor de ban op gokbedrijven wijst De Zeeuw op het vijfjarenplan 'Energiek Dordt'. "In dat plan nemen we veel verantwoordelijkheid richting de maatschappij en daarom vinden we dat we dit niet meer moeten doen."
Enkele weken terug kreeg de club een aanbieding van een gokbedrijf als mogelijke hoofdsponsor. Dat bedrijf zou twee keer zo veel geld willen neerleggen als de huidige hoofdsponsor Keukenwarenhuis. "Wij hebben getwijfeld, want het ging om een hele hoop geld. Maar na overleg hebben we geconcludeerd dat het iets is wat we niet willen. We hebben nu ook een mooie, trouwe hoofdsponsor."

"Niet roomser dan de Paus"

GGPoker, dat de club sinds oktober vorig jaar sponsort en in het stadion al eens een pokertoernooi organiseerde, wordt na dit besluit ook buitenspel gezet. Reclamedoeken van het pokerbedrijf, die nu nog op meerdere plekken in het stadion hangen, zullen worden verwijderd en bij de seizoenstart op vrijdag 5 augustus niet meer te zien zijn bij FC Dordrecht.
"Ik ben niet roomser dan de paus, want het ging om heel veel geld. Maar uiteindelijk vinden we het op de lange termijn beter om niet te doen. Nu ben ik overtuigd dat wij de juiste keuze hebben gemaakt", verwijst De Zeeuw naar het nieuws dat sportminister Conny Helder zo snel mogelijk af wil van sponsoring en reclames van gokbedrijven in de sport.
dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht