Ongeslagen thuisreeks Excelsior ten einde

Excelsior heeft na vijf ongeslagen thuiswedstrijden weer een nederlaag moeten incasseren op Woudestein. De Kralingers gingen tegen Willem II met 2-0 onderuit door goals van Dico Koppers en Erik Falkenburg in de tweede helft. Door het verlies blijft de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag voorlaatste in de eredivisie.
Met drie wijzigingen ten opzichte van de ruime nederlaag bij Heracles Almelo kwam Excelsior tegen Willem II goed voor de dag. De thuisploeg dicteerde, al wist het ondanks afstandsschoten van Kevin Vermeulen en Luigi Bruins niet veel gevaar te stichten. Halverwege de eerste helft waren daar plots kansen voor de bezoekers. Eerst kopte Fran Sol en daarna stelde Erik Falkenburg keeper Warner Hahn op de proef.
De wedstrijd kwam naarmate het eerste bedrijf vorderde steeds meer tot leven. Het resulteerde weliswaar niet in goed voetbal, maar desondanks waren Hicham Faik en Khalid Karami wel dreigend. Faik schoot echter naast en Karami zijn harde inzet ging via de lat over het doel van voormalig Feyenoord- én Excelsior-doelman Kostas Lamprou.

Snel beslist

Na de thee werd lang in een laag tempo gespeeld, maar nam Willem II wel het initiatief over van Excelsior. Het leidde na ruim een uur spelen in de openingstreffer voor de Tilburgers. Met kunst en vliegwerk was het Dico Koppers die uiteindelijk raak schoot. Amper een minuut later moest Hahn alweer opnieuw vissen, want Falkenburg kopte een voorzet vanaf de rechterkant binnen: 0-2.
Met invallers Stanley Elbers, Mike van Duinen en Danilo Pantic probeerde Excelsior terug in de wedstrijd te komen. De meeste dreiging aan Rotterdamse zijde kwam ook van Elbers, die Lamprou enkele keren zonder succes aan het werk zette van afstand. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg het duel eindigen met tien man. Een grove charge van Pantic werd met een directe rode kaart bestraft.

0-1 62' Koppers
0-2 63' Falkenburg