nieuws

Zaalsporten: PKC eenvoudig langs laagvlieger

De korfballers van PKC/SWKGroep zijn hard op weg om de reguliere competitie in de Korfbal League te besluiten met louter overwinningen. Zaterdag werd in Papendrecht in de vijftiende speelronde ook de vijftiende zege van het seizoen geboekt. Laagvlieger DVO/Accountor uit Bennekom werd met 35-16 verslagen.
Met nog drie wedstrijden te gaan heeft PKC zich al lang en breed geplaatst voor de kruisfinales. Na vijftien wedstrijden zijn de Papendrechters van coach Detlef Elewaut in het bezit van dertig punten. De voorsprong op naaste belager TOP/Quoratio bedraagt acht punten.

Basketbal

Forward Lease Rotterdam heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Donar uit Groningen niet voor een verrassing kunnen zorgen. In het Topsportcentrum ging de formatie van coach Armand Salomon met ruime cijfers onderuit: 56-82. Ondanks het verlies blijven de Rotterdammers vijfde met twee punten voorsprong op Leewarden en Amsterdam.
Ook de basketbalsters van F. Breeman BMW/Rotterdam wisten niet te winnen. In eigen huis moesten de Rotterdamse dames het onderspit delven tegen Lekdetec.nl uit Bemmel. Het werd 58-41 voor de bezoekers. Renes/Binnenland verloor eveneens. Bij directe concurrent Dozy Den Helder verloor de Barendrechtse ploeg met 81-63.
Op de ranglijst bezet Binnenland de vierde plaats met 24 punten. Den Helder staat echter vijfde met hetzelfde aantal punten. Rotterdammer is nog altijd voorlaatste met zes punten.

Waterpolo

ZPB H&L Productions heeft de tweede plaats in de eredivisie van het waterpolo overgenomen. De Barendrechters wonnen zelf met 15-7 bij BZC Brandenburg en zagen directe concurrent AZC Moscow in eigen huis met 14-8 verliezen van De Zijl. Met één wedstrijd minder gespeeld heeft ZPB nu 41 punten, dat is er één meer dan AZC.
ZVVS uit Vlaardingen leed wederom een grote nederlaag. Bij ZPC Amersfoort ging de ploeg met 22-5 onderuit. Het staat na negentien duels nog altijd zonder punten onderaan.
Ook de dames van ZPB verloren. In de uitwedstrijd tegen UZSC leed het een 14-4 nederlaag. Na zestien wedstrijden staat ZPB voorlaatste met negen punten.

Volleybal

De volleyballers van ARBO Rotterdam Volleybal hebben opnieuw verloren. Zaterdag was het op bezoek in Apeldoorn niet opgewassen tegen Dynamo: 3-0. De setstanden waren 25-21, 25-18 en 25-17. De ploeg van coach Rodin Merx is nog altijd hekkensluiter in de eredivisie met vijf punten uit achttien gespeelde wedstrijden.
Nesselande/VoorElkaar.nl uit Zevenhuizen wist eveneens niet te winnen. In de uitwedstrijd bij Taurus in Houten ging het team met 3-0 onderuit: 26-24, 25-18 en 27-25. Nesselande staat na achttien duels negende op de ranglijst met dertien punten.