SPARTA

Nijkamp reageert op schorsing Beugelsdijk: 'Eindelijk duidelijkheid, ik gun hem dat hij verder kan met zijn carrière'

Technisch directeur van Sparta Gerard Nijkamp is blij dat oud-Spartaan Tom Beugelsdijk eindelijk duidelijkheid heeft. Beugelsdijk werd voor drie wedstrijden geschorst door de KNVB, omdat hij gokte op wedstrijden in de eredivisie, terwijl hij zelf op dat niveau speelde.
Voor de aftrap Steeds Hooger tegen Sparta woensdagavond reageerde Nijkamp op het nieuws. "Er is eindelijk duidelijkheid voor Tom, ik gun hem dat hij verder kan met zijn carrière." Veel meer wilde de technisch directeur er niet over kwijt. "Er is veel over gezegd, we hebben allemaal een mening, maar dat laat ik daar."
Beugelsdijk mag blijven meetrainen met de Spartanen tot hij een andere club heeft gevonden. "Ik vind dat Sparta-waardig, om hem dat aan te bieden", zegt Nijkamp.

Geen contract

Verder dan dat gebaar gaat de club niet, op een contract hoeft Beugelsdijk niet te hopen. Maar dat heeft vooral een sportieve reden: "We hebben die twee posities achterin dubbelbezet. Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken", zegt Nijkamp. Sparta heeft met Bart Vriends, Omar Rekik, Adil Auassar en Mike Eerdhuijzen al vier centrale verdedigers in de selectie.
De TD heeft zijn oud-speler nog niet gesproken na de uitspraak van de KNVB, maar denkt dat Beugelsdijk opgelucht is. "Hij zal balen dat hij toch gestraft is, maar hij blijft niet in onzekerheid. Hij is gestraft en we kunnen verder."
De bond zegt dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor matchfixing. Beugelsdijk heeft niet gegokt op wedstrijden waar hij zelf in speelde. Hij speelde in die tijd voor ADO Den Haag en Sparta Rotterdam.