SPARTA

Sparta scoort 24 keer in 'trainingspartijtje' tegen Steeds Hooger: 'Toch lekker, zoveel doelpunten'

Lachende gezichten bij Steeds Hooger - Sparta
Lachende gezichten bij Steeds Hooger - Sparta © Rijnmond
Vooraf was al duidelijk dat Sparta over Steeds Hooger heen zou walsen. Uiteindelijk werd het maar liefst 24-0. Trainer Maurice Steijn hechtte niet al te veel waarde aan de einduitslag. "Al is het toch lekker voor Vito van Crooij en Reda Kharchouch dat zij vijf keer scoren."
Het was al dagenlang uitverkocht. De leden van Steeds Hooger namen afscheid van hun complex en verhuizen naar de locatie van Leonidas aan het Erasmuspad. En de Sparta-supporters wilden graag hun elftal zien spelen op een steenworp afstand van het eigen Kasteel. Wat zagen zij? Veel doelpunten en geen enkele vorm van spanning.
Net als zaterdag tegen het Gouds Sterrenteam stuurde Maurice Steijn twee verschillende elftallen het veld op. In de eerste helft speelde de A-keuze, met daarbij een opvallende plaats voor Youssef Namli. De middenvelder heeft afscheid genomen van Krasnodar en traint al enige tijd mee bij Sparta. Beide partijen hebben nog niet met elkaar gesproken over een permanent verblijf op het Kasteel. "Maar de mensen zijn hier heel goed voor mij. Al verwacht ik niet snel duidelijkheid", zei Namli na afloop, die een ijzersterke slotfase van het vorig seizoen speelde.
Een eindfase die min of meer werd afgetrapt met een rake vrije trap van Vito van Crooij tegen AZ. Diezelfde Van Crooij opende tegen Steeds Hooger na 2 minuten de score, ook uit een vrije trap. Het was het startschot voor een kat-en-muis-spel. Na een kwartier was het al 0-4; drie goals Van Crooij. Halverwege stond er op het scorebord weliswaar 1-1, maar de ruststand was toch echt 0-9. Het mooiste doelpunt kwam op nam van Jason Lokilo die de bal snoeihard de kruising in joeg.
Tekst gaat verder onder de video:
Steijn lacht na veegpartij tegen Steeds Hooger
Het eerste kwartier na rust hield Steeds Hooger nog een klein beetje stand, maar na de 12-0 in de 63e minuut van Brouwer fungeerde de vierdeklasser als kanonnenvoer. Vrijwel iedere aanval was raak. In 27 minuten scoorde Sparta 13 keer, met daarbij onder meer vijf goals voor Kharchouch en een hattrick voor Madi en Brouwer.
Zaterdag speelt Sparta een onderlinge trainingspartij, waarna het volgende week op trainingskamp gaat naar Delden. Daar is op vrijdag de eerste serieuze oefenwedstrijd van seizoen tegen Heracles Almelo.
Charles-Andreas Brym keek naar z'n nieuwe ploeggenoten en gaf z'n eerste interview als Spartaan