nieuws

Van Bronckhorst na topper: 'We hebben nog niks'

Feyenoord heeft een goede stap gezet richting het kampioenschap. In de eigen Kuip won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 2-1 van PSV. Jan Arie van der Heijden zag in de 82e minuut zijn kopbal een centimeter over de doellijn gaan. Trainer Van Bronckhorst zag een wedstrijd waarin veel gebeurde. "Maar we zijn vooral blij met de drie punten."
Feyenoord begon de wedstrijd goed en nam binnen tien minuten de voorsprong. "We zaten meteen heel erg goed in de wedstrijd, zeker in het eerste kwartier. Je moet aanvoelen wat zo'n wedstrijd nodig heeft. Je voelt dat PSV achteruit wordt gedrongen en dan moet je op zoek gaan naar de goal", zegt de coach van Feyenoord.

Strijd en passie

PSV kwam vervolgens na rust op gelijke hoogte, maar Feyenoord toonde, zoals vaker in dit seizoen, karakter. Zo gooide Karsdorp heel zijn lichaam in de strijd om Bergwijn het scoren te beletten. Dat doet Van Bronckhorst goed. "Als je ziet hoe wij verdedigen, met name de tackle van Rick en voor rust met Terence (Kongolo, red.) met Pereiro; dat zit in dit team. De strijd en de passie die we op het veld laten zien dat, zorgt ervoor dat je op zo'n moment geen goal tegen krijgt."
De 2-1 van Jan Arie van der Heijden leverde achteraf nog discussie op in het PSV-kamp, ondanks de aanwezigheid van doellijntechnologie. "Ik ben er blij mee natuurlijk. Je weet dat het er is en ik denk dat het met het blote oog heel moeilijk te zien is. Maar uiteindelijk kunnen we discussiëren wat we willen, maar volgens mij is het gewoon een zuiver doelpunt."
Mede door de goal van Van der Heijden neemt Feyenoord een afstand van elf punten op PSV. "De achterstand is groot en voor ons is het nu zaak om dat door te zetten. We hebben nog niks. We willen kampioen worden en dat is ook het doel. Maar het helpt natuurlijk wel voor het moraal", aldus Van Bronckhorst.