112

112-liveblog: Douane vindt cocaïne in de haven van Rotterdam | Vrachtwagen verliest lading met bouwafval

Een treinconducteur van Qbuzz is woensdagavond mishandeld door een minderjarige
Een treinconducteur van Qbuzz is woensdagavond mishandeld door een minderjarige © QBuzz
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 7 juli.

17:00 - Douane vindt cocaïne in de haven van Rotterdam

De douane heeft in de afgelopen dagen twee partijen cocaïne onderschept waarvan een in de haven van Rotterdam. Het gaat bij elkaar om zo'n 1300 kilo. De pakketten komen uit Costa Rica en Curaçao. Het HARC-team doet onderzoek naar de zaken. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

14:48 - Rotterdamse vrouw aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen

De politie voert langdurig ondermijningsonderzoek uit naar witwassen en belastingontduiking. Sinds de start van het onderzoek heeft de politie al tientallen adressen gecontroleerd die verbonden zijn aan het onderzoek. Ditmaal is een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Op haar adres zijn bij de zoekingen honderdduizenden euro's contant geld in beslag genomen.

12:23 - Politie neemt 2 vuurwapens en 60 kilo versnijdingsmiddelen in beslag

Na een anonieme tip heeft de politie woensdagmiddag twee vuurwapens en zestig kilo versnijdingsmiddelen, stoffen waarmee drugs wordt gemengd, in beslag genomen. Dat gebeurde in een woning aan de Pupillenstraat in Rotterdam-West.
Er zijn drie mannen van 29, 32 en 33 jaar aangehouden. De eerste twee zijn afkomstig uit Rotterdam, de laatste heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Ook is een 33-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij bevonden zich in de woning.

11:58 - Vrachtwagen verliest lading met bouwafval

Een vrachtwagen op de Eemsteinstraat in Dordrecht heeft donderdagochtend zijn lading met puinafval verloren. Het hele asfalt ligt bezaaid.
Het puin op straat
Het puin op straat © RTV Dordrecht
“Ik rijd door het straatje en hoor het ineens rammelen. Ik kijk in mijn camera en zie dat er allemaal puin uitvalt”, vertelt de chauffeur geschrokken aan RTV Dordrecht.
Inmiddels is er een shovel gearriveerd om het bouwafval op te ruimen en alsnog veilig af te voeren.

10:17 - Vrachtwagenchauffeur met vals rijbewijs rent A15 over en belandt in het water

Een vrachtwagenchauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag gevlucht voor de politie en rende daarbij de A15 bij Hardinxveld-Giessendam over. De politie controleerde het rijbewijs van de 34-jarige man, maar dat bleek vals te zijn. Daarop sloeg de chauffeur op de vlucht.
Nadat hij met gevaar voor eigen leven de A15 was overgestoken, sprong hij aan de overkant in het water van het kanaal van Steenenhoek. Toen hij weer op de kant geklommen was, hield de politie hem aan. Achteraf bleek dat de man nog een celstraf en een boete open had staan.

08:50 - Automobilist bekneld na botsing in Zwijndrecht

Bij een botsing tussen twee auto's op de Stationsweg in Zwijndrecht is donderdagochtend een man gewond geraakt. De brandweer heeft het dak van de auto opengeknipt en de gewonde bestuurder eruit gehaald. Hij is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

08:21 - Politie ontdekt grote hoeveelheid vuurwerk in sporttas

Een jongeman is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden met een grote hoeveelheid vuurwerk in een sporttas. De politie controleerde de jongen na een melding van knallen in de buurt van het IJsselmeer in Zwijndrecht. Tijdens de controle werden 137 stuks vuurwerk aangetroffen, zoals strijkers, nitraten en Romeinse kaarsen. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen.

07:04 - Auto in brand op A15

Op de A15 in de richting van Gorinchem is donderdagochtend een auto in brand gevlogen. Inmiddels is de brand geblust. Wel ontstond er een nieuwe file na een botsing.

04:31 - 15-jarige aangehouden voor mishandeling conducteur

De politie heeft woensdagavond een 15-jarige reiziger aangehouden voor de mishandeling van een treinconducteur in Sliedrecht. De jongen werd gecontroleerd door de conducteur, maar hij had geen geldig vervoersbewijs bij zich. Daarop spuugde hij de conducteur van vervoerder Qbuzz in het gezicht. De conducteur raakte niet gewond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl