RECHTSZAAK

Vijf jaar cel en tbs voor bizar moordplan in Rotterdam-Charlois

Akshay overleed na een steekpartij in een woning in Rotterdam-Charlois
Akshay overleed na een steekpartij in een woning in Rotterdam-Charlois © Privéfoto
De rechter heeft vijf jaar cel en tbs opgelegd voor een bizar moordplan in Rotterdam-Charlois. In mei 2021 kwam een 17-jarige jongen om het leven in de Meester Arendstraat. Zijn moeder raakte zwaar gewond.
Achtergrond was een geheime en verboden liefdesrelatie tussen de toen 19-jarige Brandon en de 16-jarige Sarika. De moeder van Sarika wilde dat zij de contacten verbrak. Daarop bedacht het meisje het plan om haar moeder te laten schrikken met een nep-overval.
Brandon zou dat uitvoeren en hij regelde twee vrienden. Hij zei daarbij meerdere keren dat hij de vrouw ‘total loss’ wilde slaan en ‘van kant maken’. Zoekfuncties op internet geven volgens de rechter ook aan dat hij van plan was de vrouw te vermoorden waarbij het op zelfmoord moest lijken.
Op 25 mei bleek dat de broer van Sarika, Akshay, onverwacht ook thuis was. Een van de vrienden van Brandon ging zijn slaapkamer binnen en stak hem met vele messteken dood. De andere vriend, Maury, sloeg de moeder op het hoofd en Brandon stak haar in de arm. De vrouw is bloedend naar haar zoon gegaan en heeft tevergeefs geprobeerd hem te reanimeren.
De rechter stelt Brandon niet direct verantwoordelijk voor de dood van Akshay. Daarom krijgt hij vijf jaar cel en niet acht, wat door het OM was geëist. Wel wordt hij gezien als de man achter het moordplan op de moeder.
De jongen die Akshay doodde krijgt twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, de maximale sanctie. De 19-jarige Maury krijgt een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is een zwaardere straf dan was geëist en bovendien stuurt de rechter hem naar een inrichting voor jeugd-tbs. De jongeman was op vrije voeten, maar werd direct na de uitspraak meegenomen door de parketpolitie richting cel. Dat was zichtbaar tot groot verdriet van zijn ouders.
Sarika tenslotte krijgt een jaar jeugddetentie, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Volgens de rechter had zij alleen het plan voor de nep-overval bedacht en kon weten dat er geweld zou worden gebruikt. Zij wist niet dat haar vriendje dat omzette het in een moordplan.
Bijzonder nog in haar geval is dat zij twee jaar lang geen contact mag opnemen met haar moeder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl