nieuws

Pater Moeskroen met Fiësta in Live uit Lloyd

De band Pater Moeskroen bestaat al 31 jaar en is begonnen aan de dertiende theatertournee. Het programma en de gelijknamige plaat heet Fiësta, naar het bekende nummer van The Pogues, de grote inspiratoren van Pater Moeskroen en de rode draad in de nieuwe show.
De sound van
The Pogues vormde de basis van de Moeskroen-hits '
Laat Maar Waaien
', '
Whiskey is de Duivel
' en '
Hela Hola
' en bleef ook daarna een onuitwisbare stempel op de Moeskroen-sound drukken.
Fiësta
is een avond vol folk, feest en humor.
Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt!Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud.

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, in clubs en zalen gaat de groep ook jaarlijks de
theaters
in en is daarin evenzo succesvol. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. In Live uit Lloyd hoor je een muzikale staalkaart van de nieuwe show.
InLive uit Lloyd speelt de band in een wat kleinere bezetting én akoestisch met: Bart Swerts – gitaar en zang, Vincent van Lent – Ierse fluit, bügel, trompet en zang en Martien van Oostrom – accordeon en zang. Afwezig zijn Rolf Rombouts en Coen Blokx.

Binnenkort in de buurt nog te zien in Brielle (17 maart) en in Papendrecht (6 april).