nieuws

Grootscholten: "Kunst om te zien wat wij kinderen nog kunnen leren"

Maandag en dinsdag houdt Feyenoord haar talentendagen. Voor Richard Grootscholten, hoofd jeugdopleidingen van de club, een mooi evenement. "Het is de kunst om te zien wat kinderen nog niet kunnen, maar wat wij ze wel kunnen aanleren."
"Dit zijn geweldige evenementen voor ons," vertelt Grootscholten. "Twee dagen die we open stellen voor iedereen, wel leeftijdsgebonden. Het loopt zo snel vol, dat het maximaal snel bereikt is. Wij willen laten zien wat Feyenoord is, wat wij kunnen en doen. En we kijken ook met trainers en scouts of er talent is wat ons nog niet eerder is opgevallen."
Afgelopen zomer volgde Grootscholten Damien Hertog op als hoofd jeugdopleidingen. Volgens hem is niet zo dat Feyenoord op basis van deze dag opeens in zee gaat met een jong talent. "In een uur kan je niet alles zien, dus veel van deze kinderen hebben we al in kaart. Tegen zes of zeven mensen uit landen als Rusland en Kazachstan hebben wij gezegd dat ze beter niet kunnen komen. Dat heeft weinig zin en moet je die kinderen niet aan doen."