nieuws

Aalberts onderuit op Damrak

aandelenbeurs
aandelenbeurs
Industrieel toeleverancier Aalberts Industries was dinsdagochtend de grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De cijfers die Aalberts naar buiten bracht konden beleggers niet bekoren ondanks een verhoging van de resultaten en het dividend. Aalberts bungelde onderaan de hoofdindex op het Damrak met een min van bijna 5 procent.
De AEX noteerde richting het middaguur 0,3 procent lager op 493,34 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 720,41 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,1 procent, Parijs en Londen lieten nagenoeg vlakke standen zien.
De kopgroep in de AEX werd gevormd door NN Group, ABN AMRO en SBM Offshore met plussen tot 0,8 procent. In de MidKap was Air France-KLM de grote winnaar met een koerswinst van 2,9 procent. Beursintermediair Flow Traders boekte bij de middelgrote fondsen een winst van 1,7 procent. ING gaf een koopadvies voor het aandeel.
Op de beurs in Frankfurt leverde staalconcern Salzgitter 2,6 procent in. Het bedrijf liet weten dit jaar op een flink hogere winst te rekenen, geholpen door de aantrekkende staalprijzen, maar beleggers hadden op nog meer gehoopt. De Duitse branchegenoot ThyssenKrupp zakte 0,9 procent en op Beursplein 5 verloor ArcelorMittal 1,1 procent.
Verder wordt op de financiële markten uitgekeken naar een speech van president Donald Trump in het Amerikaanse Congres later op de dag. Mogelijk maakt Trump meer bekend over de grote investeringen op het gebied van infrastructuur en belastinghervormingen die hij wil.
De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 53,94 dollar. De Brentprijs zakte 0,3 procent naar 55,78 dollar per vat. De euro was 1,0601 dollar waard, tegen 1,0618 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.