nieuws

Lichaam kind gevonden in Dordtse woning

In een huis aan de Jan Vethkade in Dordrecht is woensdagmorgen een stoffelijk overschot gevonden. Volgens de politie gaat het om een tienjarige jongen. De vader van het kind is in de woning aangehouden.
De politie kreeg de melding uit de wijk Oud-Krispijn rond zes uur. Het is nog onduidelijk wat er in het huis is gebeurd.
Verslaggever Thijs Blom zegt dat de man die in het huis woont een bekende amateurvoetballer is. De 37-jarige man zou met zijn zoon en dochter in het huis wonen. De relatie tussen de vader en zijn zoon zou altijd goed zijn geweest, volgens bekenden van de familie.

Buurt geschokt


De buurt is in shock. "Ergens tegen half zeven was er een ambulance", vertelt een buurtbewoner; "maar pas later op de ochtend werd de hele boel rond de woning afgezet en kwam er recherche en forensische opsporing. Dan ga je denken; wat is daar gebeurd?"
De politie kan er weinig over vertellen. "Het onderzoek is in volle gang, wellicht kunnen we vanmiddag iets meer zeggen", zegt een woordvoerster. Buiten de vader en de zoon was er vannacht, voor zover bekend, niemand anders in de woning aanwezig.

Zusje


Het zusje van het slachtoffer sliep bij haar moeder. De ouders leven gescheiden. In de buurt wordt gespeculeerd over een familiedrama en wordt ook verband gelegd met een overval door een man met een mes, die vorig jaar plaatsvond bij de woning aan de Jan Vethkade.
"We moeten niet speculeren", zegt een buurtbewoner; "ik kan me in elk geval niet voorstellen,dat de vader z'n zoontje iets heeft aangedaan. Hij was gek op z'n kinderen."

Voetbalclub


Ook in de lokale voetbalwereld is er ontsteltenis door het nieuws. Het omgekomen jongetje speelde bij Wieldrecht en zijn vader speelde bij enkele clubs in het eerste elftal. Het laatst was hij actief bij GSC/ODS, waar hij in het najaar van 2016 stopte met voetballen.