EXCELSIOR

Excelsior haalt veelzijdige nieuwe verdediger binnen

Nathangelo Markelo in het shirt van zijn nieuwe club
Nathangelo Markelo in het shirt van zijn nieuwe club © Excelsior Rotterdam
Excelsior heeft zich verzekerd van de komst van Nathangelo Markelo. De 23-jarige Markelo kan als rechtsback, centrale verdediger en verdedigende middenvelder uit de voeten. Hij komt over van Jong PSV en tekent voor drie seizoenen in Rotterdam-Kralingen.
De in Groningen geboren Markelo doorliep verschillende jeugdelftallen van FC Volendam, voor hij vijf jaar geleden naar Everton vertrok. Na een huurperiode bij FC Twente belandde hij uiteindelijk bij Jong PSV. Daar kwam Markelo afgelopen seizoen tot dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde onder meer twee keer negentig minuten tegen Excelsior.
"Excelsior is een mooie club met een succesvolle geschiedenis en met ambities", zegt Markelo via de officiële kanalen van Excelsior. "Voor de play-offs heb ik al een eerste gesprek gehad en daarom heb ik Excelsior in de nacompetitie met extra belangstelling gevolgd. De manier waarop ze afgelopen seizoen speelden sprak mij erg aan, ik denk daarom dat deze ploeg goed bij mij past."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl