nieuws

Onstuimige ochtend: KNMI geeft code geel af

Het KNMI waarschuwde donderdag voor zware windstoten tijdens de ochtendspits. Er was code geel afgegeven. Vooral het verkeer kon last hebben van de onstuimige weersomstandigheden. De waarschuwing gold tot 10.00 uur. Daarna werd de wind minder krachtig.
Aan de kust konden windstoten tot ongeveer 100 kilometer per uur voorkomen. Bij Hoek van Holland werd een windstoot van 96 kilometer per uur gemeten, zegt weerman Ed Aldus.
Op de Maasvlakte waren de terminals gesloten. Dat zorgde voor problemen op de N15, zegt Rijkswaterstaat. Veel vrachtwagens stonden stil.

Intercity Direct

Niet alleen autoverkeer kon last hebben van de wind. Ook treinreizigers merken de gevolgen. De NS heeft de Intercity Direct tussen Rotterdam en Breda geschrapt vanwege de harde wind. De trein rijdt rond 14.00 uur wel weer.
Verder voer de Fast Ferry niet vanwege de hoge golven, meldt de RET.
Markt
De markt op het Visserijplein in Rotterdam-Delfshaven gaat ook niet door vanwege de harde wind. Stellages en planken waren rond 06.30 uur al omgewaaid.
De marktkooplui kregen 's ochtends vroeg te horen dat de markt was afgelast en moesten in allerijl hun spullen weer inladen.
"Ik baal er eigenlijk wel van, maar ja het is voor de veiligheid", zei een groente- en fruitverkoper. "Alles gaat nu weer de koeling in. Het kost een hoop geld, maar volgende keer beter."