112

112-nieuws: Verdachten beschieten auto Rotterdam opgepakt | Drietal agenten belaagd in Dordrecht

Politie bij schietpartij Coolhaven
Politie bij schietpartij Coolhaven © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zondag 10 juli.

20:51 uur - Verdachten beschieting auto opgepakt

Zondagmiddag hield de politie twee mannen aan in Schiedam nadat er eerder die middag op een auto was geschoten op de Dorpsweg in Rotterdam. Hierbij raakte niemand bij gewond.
Rond 14.30 uur kregen agenten een melding vanaf de Boergoensevliet dat er op een auto was geschoten van een 33-jarige man uit Rotterdam na een ruzie bij het verkeerslicht op de Dorpsweg in Rotterdam. Hierbij raakte niemand gewond. Rond 16.30 uur konden agenten twee mannen van beiden 35 jaar aanhouden. De mannen komen uit Oud-Beijerland en Schiedam. Er is ook een vuurwapen in beslag genomen. Onderzocht wordt of dat dit ook het vuurwapen is waarmee op de Dorpsweg is geschoten.

15:02 uur - Auto beschoten in Rotterdam-Charlois

Aan de Boergoensevliet in Rotterdam-Charlois is zondagmiddag een auto beschoten. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

14:31 uur - Drietal agenten belaagd in Dordrecht

In Dordrecht zijn zaterdagnacht drie politieagenten belaagd door vijf mannen. Een van de agenten brak daarbij een vinger, ook wordt een politiebus vernield. De agenten kregen de situatie pas onder controle wanneer zij dreigden met een stroomstootwapen.
Rondom 02:00 uur 's nachts komen de agenten op een melding van een vechtpartij af op het Vogelplein. Daar zien ze een auto te hard rijden, waarna ze deze willen aanhouden. De inzittenden geven initieel geen gehoor aan een stopteken. Wanneer de auto stopt, stappen er vijf mannen uit. De sfeer wordt geleidelijk grimmiger, uiteindelijk leidt dit tot beledigingen van de dienders.
Er worden twee mannen uit Dordrecht van 21 en 24 jaar aangehouden, daarbij breekt een agent een vinger.

14:28 uur - Trambestuurder mishandeld in Schiedam

Een 49-jarige trambestuurder heeft zaterdagmiddag in Schiedam haar neus gebroken. Na een woordenwisseling met een 22-jarige vrouw ontstond een vechtpartij waarbij de trambestuurder meerdere klappen in het gezicht kreeg.
De consternatie ontstond nadat de trambestuurder de vrouw vroeg om met haar kinderwagen bij de juiste ingang in te stappen. Dat deed zij namelijk niet. De verdachte liep weg richting Vlaardingen en is aangehouden.

11:34 uur - Politie zoekt getuigen van schietpartij in Hardinxveld

De politie zoekt verdachten inzake het schietincident in Hardinxveld-Giessendam op zaterdagavond. Er werden dezelfde dag nog drie verdachten aangehouden die allemaal uit Hardinxveld-Giessendam komen, zij zijn 25, 28 en 68 jaar.

10:02 uur - Update: reizigers richting Casablanca gestrand op luchthaven

Een groep van 75 reizigers is zaterdagnacht gestrand op Rotterdam the Hague Airport nadat hun vlucht werd geannuleerd. Zij zouden met Royal Air Maroc naar Casablanca vliegen. De meeste passagiers zaten al in het vliegtuig toen de vlucht geannuleerd werd. Het vliegtuig zou om 21:30 uur 's avonds opstijgen maar was vertraagd tot na 23:00 uur. Vertrekken mocht daarom niet meer, in verband met de nachtsluiting van het vliegveld.
De volgende ochtend kon op korte termijn geen vervangende vlucht worden geregeld door de luchtvaartmaatschappij vanwege personeelstekorten en 'operationele omstandigheden'. Vanmiddag om 14:00 uur vertrekken de passagiers alsnog naar Casablanca.
De gestrande reizigers moesten op de luchthaven overnachten, betrokkenen klagen over het feit dat er geen stoelen of bedden voor hen beschikbaar waren, zodoende moesten zij op de grond slapen. Ook was er nergens eten verkrijgbaar waardoor wachtenden slap werden. Een woordvoerder van Rotterdam the Hague Airport bevestigt dat er twee mensen zijn flauwgevallen, inmiddels gaat het weer beter met hen. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.
De woordvoerder bevestigt tevens dat de reizigers in de passagehal moesten overnachten. Inmiddels zijn de passagiers in de vertrekhal, waar zij een voucher hebben gekregen om eten of drinken van te halen. Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft de passagiers volgens een woordvoerder geen hotel of overnachtingsplek aangeboden na het annuleren van de vlucht. Royal Air Maroc was niet bereikbaar voor een reactie.
De reizigers slapen op het vliegveld
De reizigers slapen op het vliegveld © Aman Adam

01:57 uur - Zwaar ongeval met motorrijders op de A20

Op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen heeft zaterdagnacht een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij waren een auto en een zestal motoren betrokken. Vier motorrijders raakten hierbij gewond en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Drie van hen raakten lichtgewond, een ander raakte zwaargewond.
Wat er precies is gebeurd is onduidelijk, er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht.

00:00 uur - Twee mensen lichtgewond na steekpartij in Sliedrecht

Zaterdagavond 9 juli zijn er twee mensen lichtgewond geraakt bij een steekpartij aan de Tuinfluiterstraat in Sliedrecht. Het gaat om twee mannen uit Sliedrecht van 55 en 58, zij kregen ruzie in de hal van een flat en verwondden elkaar met een steekvoorwerp. De wonden waren oppervlakkig en de mannen hoefden niet naar het ziekenhuis.
Ze moesten wel naar het politiebureau, waar zij verhoord werden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl