nieuws

Familie: Dordts kind is vermoord

De 10-jarige jongen die woensdag dood werd gevonden in Dordrecht, is vermoord. Dat heeft zijn familie donderdag laten weten aan RTV Rijnmond. De vader van de jongen is opgepakt. Het is nog niet zeker dat hij de dader is.
De jongen werd 's ochtends gevonden in een huis op de Jan Vethkade in Oud-Krispijn. De politie zei woensdag dat hij waarschijnlijk een niet-natuurlijke dood is gestorven.
Een politiewoordvoerder wil donderdagochtend nog niet bevestigen dat het daadwerkelijk om een misdrijf gaat.
De 37-jarige vader woonde samen met zijn zoon en dochter. De band tussen de vader en zijn kinderen zou goed zijn geweest, meldden bekenden van de familie woensdag.
Burgemeester Peter van der Velden leeft mee met de nabestaanden. "Op mijn eerste werkdag in Dordrecht ben ik geconfronteerd met een groot verdriet", stelt hij. "Een vreselijk verlies, het verlies van een kind, treft de moeder, het zusje, andere familieleden en direct betrokkenen."
Familieleden van de overleden jongen kondigden donderdag op Facebook aan komend weekend een stille tocht te willen organiseren. Ze roepen iedereen op witte of rode heliumballon mee te nemen, omdat de tienjarige 'gek was van Feyenoord'.