nieuws

Leo Beenhakker wekelijks in FC Rijnmond over titelrace '99

Leo Beenhakker op 25 april 1999
Leo Beenhakker op 25 april 1999
Met ingang van deze vrijdag laten wij in FC Rijnmond de titelrace van Feyenoord gelijk oplopen met een terugblik op de race van 1999. Wekelijks zal toenmalig trainer Leo Beenhakker aan de hand van wedstrijdbeelden terugblikken op het voorlopig laatste landskampioenschap van de Kuipclub.
Feyenoord speelt aanstaande zondag de stadsderby op het Kasteel tegen Sparta. Het is de 25ste competitiewedstrijd van het seizoen. In FC Rijnmond gaan we met Beenhakker terug naar de 25ste wedstrijd van seizoen 1998/1999. De Rotterdammers wonnen toen met 2-0 bij AZ door twee doelpunten van Julio Ricardo Cruz. Beenhakker haalt mooie herinneringen op aan die wedstrijd terwijl hij kijkt naar de beelden. We noemen de serie 'Leo's Landstitel.'
Volgende week vrijdag doen we in onze voetbaltalkshow hetzelfde met de 26ste speelronde van 18 jaar geleden (Feyenoord-Sparta 1-0), een week later gevolgd door speelronde 27 (Feyenoord-FC Utrecht 4-2). Beenhakker graaft diep in zijn geheugen en komt met een aantal mooie onthullingen en verhalen. We gaan door met deze serie tot speelronde 29 toen de Rotterdammers in de Kuip tegen NAC kampioen werden (uitslag 2-2).
FC Rijnmond wordt vrijdag om 17.19 uur uitgezonden. Gast aan tafel is de scheidsrechter die zondag de stadsderby leidt: Dordtenaar Danny Makkelie.