ROZENBURG

Calandbrug blijft zeker tot de kerst dicht voor wegverkeer

De Calandbrug
De Calandbrug © Rijnmond
De Calandbrug blijft in ieder geval tot de kerst dicht voor al het wegverkeer. Volgens ProRail zullen de werkzaamheden langer duren dan eerder werd voorspeld vanwege 'de omgang en het specialistische karakter van de werkzaamheden'.
De brug, die Rozenburg met Voorne-Putten verbindt, had op 11 mei te maken met een storing. Hierbij bleek de draaimechaniek defect te zijn. Op dat moment werd verwacht dat het herstel twee weken duurde, maar een paar dagen later werd duidelijk dat de reparatiewerkzaamheden maanden zouden duren.
Zolang de werkzaamheden bezig zijn moeten weggebruikers gebruik maken van een omleidingsroute. Het verkeer vanuit Brielle kan onder andere omrijden via de Thomassentunnel. Langzaam verkeer en gevaarlijke stoffenvervoer heeft de mogelijkheid om te rijden over de Rozenburgsesluis, via de Theemsweg en de Neckarweg.
Wanneer de brug weer toegankelijk is voor verkeer is niet bekend. ProRail laat weten dat er nog geen harde datum bekend is omdat 'er nog onzekerheden zijn'. Zo zouden de zware onderdelen, de complexe omstandigheden en het vinden van gespecialiseerde bedrijven, personeel en materieel ervoor zorgen dat het langer gaat duren dan eerder werd voorspeld.

'Erg vervelend'

"We beseffen dat deze nieuwe prognose erg vervelend is voor mensen die gebruik maken van deze brug", meldt ProRail. Wel kunnen reizigers die gebruik moeten maken van de bus hun kosten declareren voor maximaal 6 euro per dag.