nieuws

Sparta in derby zonder Vriends en Mendes da Silva

Sparta moet het zondag in de derby tegen Feyenoord opnieuw opnemen zonder Bart Vriends en David Mendes da Silva. De twee spelers moesten vanwege blessures afgelopen woensdag ook al vanaf de kant toekijken naar de verloren halve finale van de beker tegen Vitesse.
Routinier Mendes da Silva heeft last van zijn hamstring en Vriends heeft een spierscheuring in zijn kuit. Alex Pastoor kan verder geen beroep doen op de al langer geblesseerde Daniel Breedijk.
Volgens trainer Alex Pastoor heeft Sparta de dreun van het mislopen van de bekerfinale verwerkt. ''Gisteren nog wel, maar vandaag hebben we er geen last meer van. Dat kan ook niet meer, want daarvoor is het belang van de wedstrijd te groot'', zegt Pastoor.
De trainer van Sparta roemt tegenstander Feyenoord. Eerder dit seizoen won Feyenoord in de Kuip vrij eenvoudig met 6-1.''In de Kuip hebben we ondervonden wat de dadendrang van Feyenoord is. Ze kunnen heel geduldig spelen en daar worden ze om geroemd. Maar ze pakken overal de punten en stralen hongerigheid uit. Dat is een kracht. En vergeet niet dat ze ook veel individuele klasse hebben'', zegt Pastoor.
Ondanks dat Feyenoord koploper is en moeilijk te verslaan is denkt doelman Roy Kortsmit dat Sparta een goede kans maakt op een resultaat tegen de aartsrivaal. ''We hebben zeker een kans. Feyenoord uit en Feyenoord thuis is een wereld van verschil. Hier heeft Feyenoord het altijd lastig. Dat is ook gebleken in de voorgaande jaren. Wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat Feyenoord hier niet wint. Daar heb ik en ik denk de rest ook vertrouwen in'', zegt Kortsmit.
Sparta-Feyenoord begint zondag om 12:30 en is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond.