EXCELSIOR

Excelsior legt spits van Sparta vast

Excelsior strikt Kharchouch
Excelsior strikt Kharchouch © Excelsior
Reda Kharchouch verhuist van Rotterdam-West naar Oost. De spits van Sparta heeft voor drie jaar getekend bij Excelsior.
Vorige week gaf Reda Kharchouch nog aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij Sparta. De 26-jarige aanvaller scoorde vijfmaal in de ruim gewonnen wedstrijd tegen Steeds Hooger (24-0), maar wist ook wel dat hij niet de eerste keus zou zijn op Het Kasteel. Onlangs legde Sparta bijvoorbeeld nog de lange Noorse spits Tobias Lauritsen vast.
De Amsterdammer kwam in de zomer van 2020 van Telstar naar Sparta, maar zijn overstap werd mede door blessureleed geen succes. Kharchouch speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Emmen. De Drentse club had een optie tot koop, maar zag daar vanaf.

Targetman

Nu hapt Excelsior dus wel toe. De Kralingers zijn hard op zoek naar doelpunten en assists na het vertrek van onder andere Thijs Dallinga en Reuven Niemeijer. Technisch manager Niels van Duinen is vol verwachting van Excelsiors aanwinst.
Van Duinen: "Reda is een targetman, waarvan wij denken dat hij ons beter kan laten voetballen. Hij heeft bewezen goals te kunnen maken op KKD-niveau en heeft zelf enorm de ambitie om dat op eredivisie te bewijzen. In combinatie met zijn karakter is dat de reden dat we hem voor drie jaar hebben vastgelegd."
Excelsior speelt vanmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Almere City. Kharchouch zal daarbij aanwezig zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl