EXCELSIOR

Voetbaloverzicht: Rotterdamse eredivisionisten oefenen en FC Dordrecht presenteert nieuwe aanvaller

De logo's van Excelsior en Sparta
De logo's van Excelsior en Sparta © Rijnmond
Excelsior en Sparta hebben dinsdag allebei een oefenwedstrijd afgewerkt. De Kralingers verloren het vriendschappelijke duel, terwijl de Spangenaren wonnen. Ondertussen legde FC Dordrecht een nieuwe speler vast.
Op bezoek bij Almere City ging Excelsior met 2-0 onderuit. De doelpunten kwamen op naam van Maarten Pouwels (strafschop) en Mitchi Huijsman. Het team van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen speelde 120 minuten tegen de eerstedivisionist. Dat gebeurde in vier blokken van dertig minuten.
Reda Kharchouch maakte tegen Almere City zijn eerste minuten voor Excelsior. De spits stapte dinsdag over van stadsgenoot Sparta naar Woudestein. Vorig seizoen was Kharchouch nog actief voor promovendus FC Emmen.

Oefenzege voor Sparta

In Oldenzaal heeft Sparta dinsdagavond eenvoudig afgerekend met de amateurs van Quick '20. De Rotterdammers waren met 3-0 te sterk voor de aanstaande zaterdageersteklasser. Omar Rekik en Koki Saito scoorden voor de ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn. Een speler van Quick '20 was verantwoordelijk voor een eigen doelpunt. Aan het einde van de wedstrijd miste Mario Engels nog een strafschop.
Er was ook nog een contractverlenging te melden bij Sparta:
Momenteel is Sparta op trainingskamp in Delden. Vrijdag speelt de Kasteelclub het oefenduel met eerstedivisionist Heracles Almelo.

Weer een Fransman bij Dordt

FC Dordrecht presenteerde dinsdagavond een nieuwe versterking. Boubakar Camara tekent voor twee seizoenen aan de Krommedijk, met een optie voor nog één seizoen. De aanvaller speelde vorig seizoen bij de Franse club Le Mans FC. Zijn jeugdopleiding genoot Camara bij Racing Club de Lens.