ROTTERDAM

34-jarige man aangehouden voor dodelijk schietincident metrostation Coolhaven

De politie heeft een 34-jarige man uit Steenbergen in Barendrecht aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident bij metrostation Coolhaven in Rotterdam. Bij dit incident kwam de 31-jarige Rotterdamse muziekproducer Siki Martina om het leven.
De verdachte is maandag aangehouden. Na een oproep van de politie werd er een tip gegeven over een auto met kogelgaten erin in Rotterdam-Ommoord. Die auto werd door de politie al gezocht.
Het dodelijke schietincident gebeurde zondagavond rond 21.45 uur. Hierbij werden meerdere schoten gelost. Hulpverleners kwamen massaal ter plaatse, maar konden niet meer voor het slachtoffer doen.
Uit camerabeelden bleek dat er zeker nog een man betrokken is bij het schietincident op het metrodek. Daarnaast is de politie nog bezig met het horen van getuigen en het bekijken van camerabeelden. Daarnaast loopt er een buurtonderzoek in de omgeving van metrostation Coolhaven.

'Mijn hart huilt'

Het slachtoffer bleek later muziekproducer Siki Martina te zijn. Zijn vriendin Sarita Lorena schreef een dag na de schietpartij een emotioneel bericht op Instagram. "Mijn hart huilt en ik ga kapot. Toen jij heen bent gegaan, stierf een groot deel van mij met je mee."
De zangeres werd online massaal gesteund door fans en collega's.