nieuws

Leo's Landstitel: AZ - Feyenoord (speelronde 25)

Met ingang van deze week laten wij in FC Rijnmond de titelrace van Feyenoord gelijk oplopen met een terugblik op de race van 1999. Wekelijks zal toenmalig trainer Leo Beenhakker aan de hand van wedstrijdbeelden terugblikken op het voorlopig laatste landskampioenschap van de Kuipclub.
Komend weekend staat speelronde 25 op het programma. Feyenoord speelt op het Kasteel de derby tegen Sparta Rotterdam; achttien jaar geleden moest de ploeg uit Rotterdam-Zuid in deze speelronde bij AZ op bezoek.
Beenhakker zag dat seizoen een hecht collectief in het toenmalige Feyenoord: "Niet alle wedstrijden die we speelden en wonnen, waren briljant. Maar de kracht van het elftal was dat het in z'n algemeenheid, op twee uitzonderingen na misschien, alles ervoor over had om te winnen."
Julio Ricardo Cruz was achttien jaar geleden de spits van Feyenoord. Tegen AZ was de Argentijn trefzeker: hij scoorde tweemaal. "Ik heb veel tijd en energie in Cruz gestopt. Toen hij naar Feyenoord kwam, leek hij wel een dood vogeltje. Maar hij had zoveel kwaliteiten en potentie," aldus Beenhakker over zijn goalgetter. "Cruz is een goed mens. Het geluk was dat ik Spaans sprak. Daardoor kon ik bij hem binnenkomen."
Bonaventure Kalou kreeg tegen de Alkmaarders een rode kaart. "Een typische Afrikaanse tackle," zegt Beenhakker over die overtreding van de Ivoriaan. Beenhakker: "Op dat moment was ik zo partijdig als de ziekte. Ik weet niet meer of ik boos was op Kalou of op de scheidsrechter."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl