nieuws

Politie Lansingerland opent jacht op scooterhooligans

Rottekade.cropresize.tmp.JPG
Rottekade.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De politie in Lansingerland gaat extra surveilleren om lastige jongeren op scooters te pakken te krijgen. De laatste weken zijn die weer actief met het gooien van yoghurt, inkt en andere vloeistoffen naar voorbijgangers.
Dat gebeurt vooral in het Bergse Bos en op de Rottekade tussen Bergschenhoek en Bleiswijk. Het gaat om jongens op scooters waarbij de passagier 'gooit' naar de slachtoffers. Burgemeester van Lansingerland Ewout van Vliet: 'Het is echt uit de hand aan het lopen dus het is zaak dat de politie daar stevig gaat optreden'.
De politie heeft tot nu toe maar een paar aangiften binnen van mensen die zijn belaagd. Maar volgens de burgemeester doet niet iedereen aangifte. 'We horen meer dan de aangiftes bij de politie aantonen op dit moment'.
De problemen begonnen een aantal maanden geleden. Toen raakte een vrouw gewond nadat ze een ei in haar gezicht kreeg. Ze moest naar het ziekenhuis voor behandeling. In september vorig jaar werd een verdachte opgepakt, maar de politie kon niet bewijzen dat deze jongen iets met de incidenten te maken had. Volgens burgemeester Van Vliet was het daarna even rustig, maar is het een paar weken geleden weer opnieuw begonnen.
Foto: Rottekade
Luister hier naar een verslag van Leo Roubos en een gesprek met burgemeester Van Vliet van Lansingerland:

Verslaggever Rosanne Klein nam polshoogte op de Rottekade: